Inovace a specializace v hrnčířském řemesle v době laténské : model vývoje forem organizace výroby /
Zavedení hrnčířského kruhu a dvoukomorových vertikálních pecí v době laténské představuje zásadní změny v hrnčířském řemesle. Tyto inovace jsou jednou z příčin značné technologické variability keramické produkce, která ve střední Evropě nemá až do konce středověku obdoby. Technologická variabilita o...
Hlavní autor: |
Thér, Richard, 1976-
(
Autor )
|
---|---|
Další autoři: |
Mangel, Tomáš
(
Autor )
|
Typ dokumentu: | Článek |
Jazyk: |
čeština |
ISSN: | 0323-1267 |
Zdroj: | Archeologické rozhledy: Roč. 66, č. 1 (2014), s. 3-39. |
Předmět: | |
Externí odkaz: |
http://www.arup.cas.cz/wp-content/uploads/2010/11/AR_1_2014_komplet_lr.pdf |