Popis: |
V knize naleznete 168 receptur (spotřebních norem) masných výrobků, tradičně vyráběných na Slovensku: drobné masné výrobky (16 druhů), měkké salámy (34 druhů), trvanlivé fermentované masné výrobky (22 druhů), trvanlivé tepelně opracované masné výrobky (19 druhů), speciální masné výrobky (20 druhů), vařené masné výrobky (11 druhů), polokonzervy a konzervy (46 druhů). Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků. V každé receptuře je uvedeno dávkování základních surovin, přísad a obalů, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového masného výrobku. Normy jsou doplněny výrobními postupy, obsahují orientační informace o průběhu tepelného opracování či fermentace a sušení. Vyhledávání receptur v knize kromě obsahu usnadňují abecední a jmenný rejstřík. Kniha má 232 stran formátu A5. |