Hepatitis E Virus in Pork Food Chain, United Kingdom, 2009–2010
Autor: | Alessandra Berto, Francesca Martelli, Sylvia Grierson, Malcolm Banks |
---|---|
Jazyk: | angličtina |
Rok vydání: | 2012 |
Předmět: | |
Zdroj: | Emerging Infectious Diseases, Vol 18, Iss 8, Pp 1358-1360 (2012) |
Druh dokumentu: | article |
ISSN: | 1080-6040 1080-6059 |
DOI: | 10.3201/eid1808.111647 |
Popis: | We investigated contamination by hepatitis E virus (HEV) in the pork production chain in the United Kingdom. We detected HEV in pig liver samples in a slaughterhouse, in surface samples from a processing plant, and in pork sausages and surface samples at point of sale. Our findings provide evidence for possible foodborne transmission of HEV during pork production. |
Databáze: | Directory of Open Access Journals |
Externí odkaz: | |
Nepřihlášeným uživatelům se plný text nezobrazuje | K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit. |