Autor: |
Serafina Lídia Vilanculos, Ulf Svanberg, Thomas Andlid |
Jazyk: |
angličtina |
Rok vydání: |
2024 |
Předmět: |
|
Zdroj: |
Food Science & Nutrition, Vol 12, Iss 1, Pp 216-226 (2024) |
Druh dokumentu: |
article |
ISSN: |
2048-7177 |
DOI: |
10.1002/fsn3.3754 |
Popis: |
Abstract Iron deficiency anemia is highly prevalent in developing countries due to the consumption of cereal‐based foods rich in phytate that chelates minerals such as iron and zinc making them unavailable for absorption by humans. The aim of the present study was to degrade phytic acid in composite flour (wheat/cassava/sorghum) bread by the addition of phytase‐producing yeasts in the baking process to achieve a phytate‐to‐iron molar ratio |
Databáze: |
Directory of Open Access Journals |
Externí odkaz: |
|
Nepřihlášeným uživatelům se plný text nezobrazuje |
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
|