Autor: |
Yulianri Rizki Yanza, Malgorzata Szumacher-Strabel, Dorota Lechniak, Sylwester Ślusarczyk, Pawel Kolodziejski, Amlan Kumar Patra, Zora Váradyová, Dariusz Lisiak, Mina Vazirigohar, Adam Cieslak |
Jazyk: |
angličtina |
Rok vydání: |
2022 |
Předmět: |
|
Zdroj: |
Journal of Animal Science and Biotechnology, Vol 13, Iss 1, Pp 1-19 (2022) |
Druh dokumentu: |
article |
ISSN: |
2049-1891 |
DOI: |
10.1186/s40104-021-00654-3 |
Popis: |
Highlight • Coleus amboinicus Lour. (CAL) into sheep diet decreased CH4 emission. • CAL did not reduce nutrient digestibility, but inhibited the methanogen community. • CAL increased ruminal propionate proportion and decreased acetate/propionate ratio. • CAL elevated n-3 fatty acid concentration in ruminal fluid and meat. • Supplementation of CAL improved some meat quality traits. Graphical abstract |
Databáze: |
Directory of Open Access Journals |
Externí odkaz: |
|
Nepřihlášeným uživatelům se plný text nezobrazuje |
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
|