Zobrazeno 1 - 10
of 62
pro vyhledávání: '"yeast interaction"'
Publikováno v:
Fermentation, Vol 10, Iss 4, p 180 (2024)
Increasingly high interest in yeast–yeast interactions in mixed-culture fermentation is seen along with beer consumers’ demands driving both market growth and requests for biotechnological solutions that can provide better sensory characteristics
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f8c76bd58dbf473dac363934588b2b82
Autor:
Fanny Bordet, Rémy Romanet, Florian Bahut, Jordi Ballester, Camille Eicher, Cristina Peña, Vicente Ferreira, Régis Gougeon, Anne Julien-Ortiz, Chloé Roullier-Gall, Hervé Alexandre
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2023)
Yeast co-inoculations in winemaking are often studied in the framework of modulating the aromatic profiles of wines. Our study aimed to investigate the impact of three cocultures and corresponding pure cultures of Saccharomyces cerevisiae on the chem
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a0ce8abaace346349d1ddf20e5d418cd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Maria Dimopoulou, Elli Goulioti, Vicky Troianou, Chrisavgi Toumpeki, Spiros Paramithiotis, Yves Gosselin, Etienne Dorignac, Georgios Papadopoulos, Yorgos Kotseridis
Publikováno v:
Fermentation, Vol 8, Iss 10, p 539 (2022)
Enhancing the sensory profile of wines by exposing the aromas of the grape variety through the involvement of microorganisms has always been a challenge in winemaking. The aim of our work was to evaluate the impact of different fermentation schemes b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/04f3727c79f8469e85db8fd3e429dc1d
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 13, p 1921 (2022)
The aromatic complexity of a wine is mainly influenced by the interaction between grapes and fermentation agents. This interaction is very complex and affected by numerous factors, such as cultivars, degree of grape ripeness, climate, mashing techniq
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/04ddff7a7ed94a0996e31e8da46283d2
Publikováno v:
Fermentation, Vol 7, Iss 3, p 165 (2021)
The use of non-Saccharomyces yeast species generally involves sequential or co-inoculation of a Saccharomyces cerevisiae strain to complete fermentation. While most studies have focused on characterising the impact that S. cerevisiae has on the growt
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f12ecfc92b3a43f9b060711f36e95480
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.