Zobrazeno 1 - 10
of 61
pro vyhledávání: '"wzy-dependent pathway"'
Autor:
Janardhanaachari Roshini, L. Ponoop Prasad Patro, Sruthi Sundaresan, Thenmalarchelvi Rathinavelan
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 14 (2023)
Acinetobacter baumannii is an emerging opportunistic pathogen. It exhibits multi-, extreme-, and pan-drug resistance against several classes of antibiotics. Capsular polysaccharide (CPS or K-antigen) is one of the major virulence factors which aids A
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/66a081ec6265465abbd151139fff2707
Autor:
Fares Saïdi, Utkarsha Mahanta, Adyasha Panda, Ahmad A. Kezzo, Nicolas Y. Jolivet, Razieh Bitazar, Gavin John, Matthew Martinez, Abdelkader Mellouk, Charles Calmettes, Yi-Wei Chang, Gaurav Sharma, Salim T. Islam
Publikováno v:
Microbiology Spectrum, Vol 10, Iss 5 (2022)
ABSTRACT Secretion of high-molecular-weight polysaccharides across the bacterial envelope is ubiquitous, as it enhances prokaryotic survival in (a)biotic settings. Such polymers are often assembled by Wzx/Wzy- or ABC transporter-dependent schemes imp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1671ba9ec357488fa5038cdf58bc1e7d
Publikováno v:
Biomolecules, Vol 12, Iss 4, p 571 (2022)
The presence of an exopolysaccharide (EPS) layer surrounding bacterial cells, termed a “glycocalyx”, confers protection against toxic molecules. However, the effect of glycocalyx integrity on the tolerance to such agents is poorly understood. Usi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a902047eca7e40e0a18d839dc7f283e8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 7, Iss 10, p 444 (2019)
Production of exopolysaccharides (EPS) is one of the unique features of Lactobacillus genus. EPS not only have many physiological roles such as in stress tolerance, quorum sensing and biofilm formation, but also have numerous applications in the food
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8dbb64e24e414922acf81942f6e9a88c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Anke eBecker
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 6 (2015)
Because of their rheological properties various microbial polysaccharides are applied as thickeners and viscosifiers both in food and non-food industries. A broad variety of microorganisms secrete structurally diverse exopolysaccharides (EPS) that co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b650a5c4153c4bcfaf0c24482ce04058
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.