Zobrazeno 1 - 10
of 99
pro vyhledávání: '"wood components"'
Autor:
Dvořák Ondřej, Kvietková Monika Sarvašová, Horák Petr, Kubista Kryštof, Pánek Miloš, Štěrbová Irena
Publikováno v:
Central European Forestry Journal, Vol 69, Iss 2, Pp 126-131 (2023)
Wood is a natural material and is subject to degradation due to weather, UV radiation, and humidity. Wood is composed of many components. The basic structural elements of wood include cellulose, hemicellulose, and lignin. Furthermore, these are accom
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ab86d0204fb643e8bf0b01c98e584b14
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Buildings, Vol 13, Iss 10, p 2505 (2023)
Shrinkage cracks severely affect the safety of wood structures. Therefore, the moisture stress distribution of shrinkage cracks should be analyzed, and the interface crack depth of wood components predicted. In this paper, the equilibrium conditions,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/af96beedd2fa4d16ada7e0b8ad2a52fe
Autor:
Nikolina Barlović, Anka Ozana Čavlović, Stjepan Pervan, Miljenko Klarić, Silvana Prekrat, Nikola Španić
Publikováno v:
Drvna Industrija, Vol 73, Iss 2, Pp 245-251 (2022)
The paper gives an overview of chemical changes during heat treatment of wood and their influence on environment. Wood is one of the most used building materials because of its physical and technological properties. Various procedures improve its pro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8348dc6e3ba94613ab72ca91784bf860
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 2, p 620 (2023)
The production of some alcoholic beverages very often requires the use of wood from various tree species to improve the quality parameters (smell, taste, and color) of the drink. The review discusses the types of wood used in the production of wines,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/20d95fe881b14f54939473ad14dae44a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.