Zobrazeno 1 - 10
of 46
pro vyhledávání: '"wine fining"'
Publikováno v:
Beverages, Vol 10, Iss 3, p 81 (2024)
To remove oxidizable polyphenolic compounds from wines, fining treatments with products of various origins are applied before or after fermentation. Seeking alternatives to the treatments with animal proteins or synthetic materials such as polyvinylp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f535d8520e664c49867182b580027e14
Publikováno v:
OENO One, Vol 57, Iss 2 (2023)
Wine fining comprises any operation resulting in the cleaning, stabilisation and improvement of the organoleptic characteristics of wine. Fining agents, such as certain proteins of varying electrical charges, interact physicochemically with wine poly
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c3ce8c4fd89549db94a8c475abbaee55
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lara Dias, Juliana Milheiro, Miguel Ribeiro, Cristina Fernandes, Nuno Neves, Luís Filipe-Ribeiro, Fernanda Cosme, Fernando M. Nunes
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 17, p 3313 (2023)
Wine phenolic compounds, particularly proanthocyanidins (PAs), play a significant role in wine sensory characteristics, specifically bitterness and astringency. Although not consensual, flavan-3-ols and oligomeric PAs are generally considered the pri
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c6eb365fef0f4856b48f490e3534a5c2
Autor:
Andrea Versari, Arianna Ricci, Annacarla Brioni, Cristian Galaz Torres, Carolina Alejandra Pavez Moreno, Javiera Concha García, Giuseppina Paola Parpinello
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 5, p 1671 (2022)
Consumers are increasingly looking for foods, including wine, that are free of animal-derived proteins. This study seeks to evaluate patatin, a new, plant-based and allergen-free fining agent, by comparing it with the fining agents polyvinipolypyrrol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fc6dac1c3ad64da19ddf575ebd4a141d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.