Zobrazeno 1 - 10
of 403
pro vyhledávání: '"wine composition"'
Autor:
Thibaut Verdenal, Vivian Zufferey, Ágnès Dienes-Nagy, Stefan Bieri, Gilles Bourdin, Jean-Sébastien Reynard, Jean-Laurent Spring
Publikováno v:
OENO One, Vol 58, Iss 4 (2024)
Over the course of a six-year trial, we investigated the physiological response of the Swiss white cultivar Vitis vinifera Petite Arvine, rich in varietal thiols, to the following canopy removal treatments from the cluster area, i.e. from the shoot b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/88105f528b68430f953ce031524a1ea9
Publikováno v:
OENO One, Vol 58, Iss 3 (2024)
Vine spacing effects of Shiraz/101-14 Mgt on a relatively high potential soil in the Breede River Valley, Robertson, South Africa, on grape composition and wine quality, were investigated. Canopies were VSP trellised and orientated approximately NNE-
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/628ca17f1bd043b4998cd4b570da6e45
Autor:
Arnau Just-Borràs, Ekaterina Moroz, Pol Giménez, Jordi Gombau, Elisa Ribé, Angels Collado, Pedro Cabanillas, Matteo Marangon, Francesca Fort, Joan M. Canals, Fernando Zamora
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 8, Iss , Pp 100768- (2024)
This work compares the ancestral method for elaborating sparkling wines with the most widely used traditional method. Ancestral method is a single fermentation procedure in which the fermenting grape must is bottled before the end of alcoholic fermen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f5af6377a8ed4bd7af7e0a83b9b4043f
Publikováno v:
OENO One, Vol 57, Iss 2 (2023)
Delaying grapevine budbreak through viticultural management practices is a promising method to prevent spring freeze damage for small vineyards. However, in cool-climate regions, delaying budbreak can potentially delay fruit development and maturatio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/28249ce9054d4f61a302919f98578abe
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
El Rayess, Youssef
Advances in the wine sector and especially in the phenolic compounds field have been spectacular over the last 20 years. Polyphenols are the second most abundant class of substances in nature. Wine phenolics are of considerable interest and receive m
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mariana Gabriele Marcolino Gonçalves, Luciana Alves Caldeira Brant, Renata Vieira da Mota, Isabela Peregrino, Claudia Rita de Souza, Murillo de Albuquerque Regina, Tatiele Fruett, Alberto Vasconcellos Inda, Nilton Curi, Michele Duarte de Menezes
Publikováno v:
OENO One, Vol 56, Iss 2 (2022)
Southeastern Brazil is an emergent region in terms of the production of high-quality fine wines. To contribute to typicity assessment, the soils (morphology, mineralogy, chemical and physical analyses), parent material (geologic maps and portable X-r
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c3e8e15a51fd4f84a5d975bb1f39d34d