Zobrazeno 1 - 10
of 41
pro vyhledávání: '"wild edible species"'
Autor:
Vasiliki Liava, Ângela Fernandes, Filipa Reis, Tiane Finimundy, Filipa Mandim, José Pinela, Dejan Stojković, Isabel C. F. R. Ferreira, Lillian Barros, Spyridon A. Petropoulos
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 17, p 2677 (2024)
Wild edible greens are a key ingredient of the so-called Mediterranean diet and they are commonly used in various local dishes in their raw or processed form. Domestic processing of edible greens may affect their nutritional value and chemical profil
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8e6816c90e70499eabc1f2a3fa38d519
Autor:
Mostafa H. M. Mohamed, Maha Mohamed Elsayed Ali, Reda M. Y. Zewail, Vasiliki Liava, Spyridon A. Petropoulos
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 17, p 2431 (2024)
Purslane has been suggested as an alternative crop suitable for human consumption due to its high content of minerals, omega-3 fatty acids, and several health-beneficial compounds. In this study, we aimed to evaluate the effect of salinity stress (ta
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6a1ca75a431646f885a77455c1d274f2
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 10, Iss 1, p 74 (2024)
Cadmium (Cd) contamination poses a major threat to plants and human health, as well as to ecosystem services. Biostimulants provide a promising eco-friendly solution to enhance the phytoremediation of Cd-contaminated soils. We examined the influence
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/41d145b2092b46bdb5109cb284b08984
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 7 (2023)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/534b5a4c9c47444984a37802c9e9477b
Publikováno v:
Agronomy, Vol 13, Iss 4, p 1074 (2023)
A substantial quantity of solid waste that is high in phenolics and biocomponents is produced during the industrial manufacturing of essential oils (EOs); this presents an important management challenge for the EO sector. This currently produces a si
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/972b28b7a78c4960b6ec4dfece8c0e59
Autor:
Angel Carrascosa, Jose Antonio Pascual, Margarita Ros, Spyridon A. Petropoulos, Maria del Mar Alguacil
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 6, p 1246 (2023)
Soil is an essential resource, and its degradation is challenging modern agriculture, while its impact is expected to increase in the near future. One of the strategies to address this issue is to incorporate new alternative crops able to tolerate ar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3a2a56de575c48258b44ea4d3354827c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.