Zobrazeno 1 - 10
of 85
pro vyhledávání: '"wild edible plant"'
Publikováno v:
BioResources, Vol 19, Iss 4, Pp 7637-7652 (2024)
The antioxidant properties of Ainsliaea acerifolia, a wild edible plant, were examined by ultrasonic-assisted ethanol extraction methods. The primary objective was to optimize the extraction conditions and accurately predict antioxidant activities us
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bcb27d2dffc44057a0d0e15b2859b1c4
Publikováno v:
Global Ecology and Conservation, Vol 50, Iss , Pp e02829- (2024)
The unique landscape of Nepal supports diverse ecological niches that are home to valuable plants, benefiting various ethnic groups. Wild edible plants have been essential for the livelihoods of indigenous peoples and local communities due to their a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/294895e146b64a53897e8bacec95372c
Autor:
Emilienne Houévo Daï, Juliano Sènanmi Hermann Houndonougbo, Rodrigue Idohou, Amadé Ouédraogo, Romain Glèlè Kakaï, Stefan Hotes, Achille Ephrem Assogbadjo
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 2, Pp e13658- (2023)
Uvaria chamae is a wild shrub species widely used as a source for traditional medicine, food and fuel in West Africa. The species is threatened by uncontrolled harvesting of its roots for pharmaceutical applications and by the extension of agricultur
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/72e7d37f14fa4d618a2498a524edd5f3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Martina Puccinelli, Irene Rosellini, Fernando Malorgio, Alberto Pardossi, Beatrice Pezzarossa
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 8, p 909 (2023)
The human intake of selenium (Se), which is an essential element in animals and humans, can be increased through the consumption of vegetables that have been biofortified during cultivation. There is increasing interest in wild edible plants (WEPs) d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e849b33f3c6043d7bc8dd00471d1fc25
Autor:
Mohamed Al-Fatimi
Publikováno v:
Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, Vol 17, Iss 1, Pp 1-21 (2021)
Abstract Background The local wild edible plants (WEPs) are still used traditionally in the rural communities in Yemen, but this traditional knowledge is still undocumented and has been never reported before. Therefore, this study is the first ethnob
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8335f5843a2a4cb59dedd3f484146d0d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ümit KARADAĞ, Çağla ÖZER
Publikováno v:
Volume: 6, Issue: 22 249-256
Asya Studies
Akademic Social Studies
Akademik Sosyal Araştırmalar
Asya Studies
Akademic Social Studies
Akademik Sosyal Araştırmalar
Türkiye, yenilebilir yabani ot çeşitliliği açısından oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Başta Ege Bölgesi olmak üzere, ülkenin birçok yerinde yenilebilir yabani ot tüketimini görmek mümkündür. Ege Bölgesi, sahip olduğu coğ