Zobrazeno 1 - 10
of 28
pro vyhledávání: '"whole grain cereal"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Petra TERPINC
Publikováno v:
Acta Agriculturae Slovenica, Vol 114, Iss 2 (2019)
Since they are eaten regularly, cereals based food make a significant contribution to the daily energy intake, meanwhile in whole-grain form they contribute to higher micronutrients intake that refined cereal products. The bound phenolic compounds, w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e99070291f9a44fc9387daa14f001384
Autor:
Giuseppina Costabile, Marilena Vitale, Giuseppe Della Pepa, Paola Cipriano, Claudia Vetrani, Roberta Testa, Pedro Mena, Letizia Bresciani, Michele Tassotti, Luca Calani, Daniele Del Rio, Furio Brighenti, Raffaele Napoli, Angela A. Rivellese, Gabriele Riccardi, Rosalba Giacco
Publikováno v:
NMCD. Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases (Testo stamp.) 32 (2022): 715–726. doi:10.1016/j.numecd.2021.12.016
info:cnr-pdr/source/autori:Costabile, Giuseppina; Vitale, Marilena; Della Pepa, Giuseppe; Cipriano, Paola; Vetrani, Claudia; Testa, Roberta; Mena, Pedro; Bresciani, Letizia; Tassotti, Michele; Calani, Luca; Del Rio, Daniele; Brighenti, Furio; Napoli, Raffaele; Rivellese, Angela A.; Riccardi, Gabriele; Giacco, Rosalba/titolo:A wheat aleurone-rich diet improves oxidative stress but does not influence glucose metabolism in overweight%2Fobese individuals: Results from a randomized controlled trial/doi:10.1016%2Fj.numecd.2021.12.016/rivista:NMCD. Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases (Testo stamp.)/anno:2022/pagina_da:715/pagina_a:726/intervallo_pagine:715–726/volume:32
info:cnr-pdr/source/autori:Costabile, Giuseppina; Vitale, Marilena; Della Pepa, Giuseppe; Cipriano, Paola; Vetrani, Claudia; Testa, Roberta; Mena, Pedro; Bresciani, Letizia; Tassotti, Michele; Calani, Luca; Del Rio, Daniele; Brighenti, Furio; Napoli, Raffaele; Rivellese, Angela A.; Riccardi, Gabriele; Giacco, Rosalba/titolo:A wheat aleurone-rich diet improves oxidative stress but does not influence glucose metabolism in overweight%2Fobese individuals: Results from a randomized controlled trial/doi:10.1016%2Fj.numecd.2021.12.016/rivista:NMCD. Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases (Testo stamp.)/anno:2022/pagina_da:715/pagina_a:726/intervallo_pagine:715–726/volume:32
Background and aims: Aleurone is the innermost layer of wheat bran, rich in fiber, minerals, vitamins, phenolic compounds, and betaine. The metabolic effects of aleurone rich foods are still unknown. Our aim was to investigate the effects of consumin
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ersilia Nigro, Rosalba Giacco, Delia Luongo, Giuseppina Costabile, Rita Polito, Claudia Vetrani, Gabriele Riccardi, Gaia Anniballi, Giovanni Annuzzi, Aurora Daniele
Publikováno v:
International journal of food sciences and nutrition (2019). doi:10.1080/09637486.2019.1680959
info:cnr-pdr/source/autori:Polito R.; Costabile G.; Nigro E.; Giacco R.; Vetrani C.; Anniballi G.; Luongo D.; Riccardi G.; Daniele A.; Annuzzi G./titolo:Nutritional factors influencing plasma adiponectin levels: results from a randomised controlled study with whole-grain cereals/doi:10.1080%2F09637486.2019.1680959/rivista:International journal of food sciences and nutrition/anno:2019/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine:/volume
info:cnr-pdr/source/autori:Polito R.; Costabile G.; Nigro E.; Giacco R.; Vetrani C.; Anniballi G.; Luongo D.; Riccardi G.; Daniele A.; Annuzzi G./titolo:Nutritional factors influencing plasma adiponectin levels: results from a randomised controlled study with whole-grain cereals/doi:10.1080%2F09637486.2019.1680959/rivista:International journal of food sciences and nutrition/anno:2019/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine:/volume
Data from intervention studies about the effects of a high intake of whole-grain cereals on adiponectin expression are still inconclusive. We evaluated the effects of whole-grain or refined cereals on fasting and postprandial serum adiponectin in peo
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::fa274c3e11ce2152cf34d7a23d794b7c
Publikováno v:
Proceedings of the Latvian Academy of Sciences. Section B, Natural Sciences, Vol 67, Iss 4-5, Pp 389-393 (2013)
Graudaugu alkilrezorcīni (AR) ir savienojumu grupa, kur viena molekulas daļa ir fenola atlikums, bet otra ir lipīdu atlikums. AR lielā daudzumā atrodas grauda ārējos slāņos (graudapvalkos, aleirona slānī) galvenokārt rudzu un kviešu grau
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Mykkänen, H, Kolehmainen, M, Bondia-Pons, I & Poutanen, K 2011, Metabolic Effects of Wholegrain Foods in Relation to Composition, Structure and Type of Food . in M Mancini, J M Ordovas, G Riccardi, P Rubba & P Strazzullo (eds), Nutritional and Metabolic Bases of Cardiovascular Disease . Wiley-Blackwell, pp. 112-118 . https://doi.org/10.1002/9781444318456.ch14
Nutritional and Metabolic Bases of Cardiovascular Disease
Nutritional and Metabolic Bases of Cardiovascular Disease
3. Mellen PB, Liese AD, Tooze JA, et al. Whole-grain intake and carotenoid artery atherosclerosis in a multiethnic cohort, the Insulin Resistance Atherosclerosis Study. Am J Clin Nutr 2007;85:1495–1502. 4. Liu S, Manson JE, Stampfer MJ, et al. A pr
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::e2d14c745075c25352a73508b830e3cd
https://cris.vtt.fi/en/publications/47d5e242-7375-42b3-8263-d363ddb0f9d4
https://cris.vtt.fi/en/publications/47d5e242-7375-42b3-8263-d363ddb0f9d4