Zobrazeno 1 - 10
of 128
pro vyhledávání: '"whole diet"'
Autor:
Henna Vepsäläinen, Jaana Lindström
Publikováno v:
Food & Nutrition Research, Vol 68, Pp 1-8 (2024)
Background: A dietary pattern can be defined as the quantities, proportions, variety, or combination of foods and drinks typically consumed. The dietary pattern approach aims to place emphasis on the total diet as a long-term health determinant, inst
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a968ab57ec4c4f809045c0a730743c87
Autor:
Sonia Pervin, Pauline Emmett, Nick Townsend, Tuhin Biswas, M Mamun Huda, Kate Northstone, Yaqoot Fatima, H. David McIntyre, Abdullah Al Mamun
Publikováno v:
EClinicalMedicine, Vol 60, Iss , Pp 102024- (2023)
Summary: Background: There is a strong societal belief that parents are role models for their child's dietary behaviours in early life that may persist throughout the life course. Evidence has shown inconclusive dietary resemblance in parent-child (P
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c8c808a991604cefbd35d15c3f5f1a8e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Henna Vepsäläinen, Jaakko Nevalainen, Mikael Fogelholm, Liisa Korkalo, Eva Roos, Carola Ray, Maijaliisa Erkkola, on behalf of the DAGIS consortium group
Publikováno v:
International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, Vol 15, Iss 1, Pp 1-11 (2018)
Abstract Background Studies investigating dietary resemblance between parents and their children have gained mixed results, and the resemblance seems to vary across nutrients, foods, dietary-assessment tools used, and parent-child pairs. We investiga
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fdf753fdc3974d20a1c751c477351ba7
Autor:
Esther Sendra
Publikováno v:
Foods, Vol 9, Iss 6, p 838 (2020)
Current scientific evidence points to a neutral or positive effect of dairy fats intake on cardiovascular health. After years of controversy, with many guidelines recommending a reduced intake of dairy products, and preferably low or nonfat dairy foo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7f6afcb284a04d648f543b0adb8fa65a
A harmonised TDS methodology was used to assess the Portuguese population’s nitrate baseline dietary exposure and the risk of exceeding the Acceptable Daily Intake (ADI). Nitrate occurrence in 164 TDS samples pooled based on 20 FoodEx2 groups, repr
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::c33db37e04e822e11ea6a0e11e7b6ba3
https://hdl.handle.net/10400.18/8438
https://hdl.handle.net/10400.18/8438
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food & Nutrition Research, Vol 57, Iss 0, Pp 1-14 (2013)
Nutrients and other bioactive constituents of foods may interact with each other and the surrounding food matrix in complex ways. Therefore, associations between single nutrients and chronic disease may be difficult to identify and interpret, but whe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f0c613fab8364058879413b3f09c44ba
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.