Zobrazeno 1 - 10
of 491
pro vyhledávání: '"wheat sensitivity"'
Autor:
Anne Mari Herfindal, Morten Nilsen, Trude E. Aspholm, Gry I. G. Schultz, Jørgen Valeur, Knut Rudi, Magne Thoresen, Knut E. A. Lundin, Christine Henriksen, Siv K. Bøhn
Publikováno v:
BMC Medicine, Vol 22, Iss 1, Pp 1-19 (2024)
Abstract Background Individuals with non-celiac gluten/wheat sensitivity (NCGWS) experience improvement in gastrointestinal symptoms following a gluten-free diet. Although previous results have indicated that fructo-oligosaccharides (FOS), a type of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/66d4738cda424ab4bf9edc2314b44444
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Allergy, Vol 4 (2023)
Amylase trypsin inhibitors (ATIs) play an important role in wheat allergies and potentially in non-coeliac wheat sensitivity. Food processing could be important to mitigate the pathogenic properties of ATIs, e.g., by denaturation, glycation, enzymati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/69117c03a89a4763bad58dee65ac49b5
Autor:
Kaveh Naseri, Hossein Dabiri, Meysam Olfatifar, Mohammad Amin Shahrbaf, Abbas Yadegar, Mona Soheilian-Khorzoghi, Amir Sadeghi, Saeede Saadati, Mohammad Rostami-Nejad, Anil K. Verma, Mohammad Reza Zali
Publikováno v:
BMC Gastroenterology, Vol 23, Iss 1, Pp 1-10 (2023)
Abstract Background and aims Individuals with celiac disease (CD), non-celiac wheat sensitivity (NCWS), and irritable bowel syndrome (IBS), show overlapping clinical symptoms and experience gut dysbiosis. A limited number of studies so far compared t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bfe4c7cfeb3444949f3d028b2511638e
Autor:
Stefano Guandalini
Publikováno v:
Frontiers in Medicine, Vol 10 (2023)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/35449ee92285449d86fa1f9cfb2b1279
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 7, Iss , Pp 100542- (2023)
Wheat amylase/trypsin-inhibitors (ATI) are known triggers for wheat-related disorders. The aims of our study were to determine (1) the inhibitory activity against different α-amylases, (2) the content of albumins and globulins (ALGL) and total ATI a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c63e6a8579944865bf3c88d53e294087
Autor:
Ayesha Shah, Seungha Kang, Nicholas J Talley, Anh Do, Marjorie M Walker, Erin R Shanahan, Natasha A Koloski, Michael P Jones, Simon Keely, Mark Morrison, Gerald J Holtmann
Publikováno v:
Gut Microbes, Vol 14, Iss 1 (2022)
Frequently, patients with functional gastrointestinal disorders (FGIDs) report intolerance of wheat products. We compared gastrointestinal symptoms, sensory function, psychiatric comorbidities, gut-homing immune cells, and duodenal mucosa-associated
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ef643570c3014dc0bf755c1882fed7ea
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Aurelio Seidita, Pasquale Mansueto, Alessandra Giuliano, Marta Chiavetta, Francesca Mandreucci, Maurizio Soresi, Mattia Pistone, Stella Compagnoni, Daniele Castellucci, Gianluca Bisso, Francesco Faraci, Salvatore Maestri, Rosaria Disclafani, Anna Sapone, Alessio Fasano, Antonio Carroccio
Publikováno v:
Frontiers in Medicine, Vol 9 (2022)
Background and aimsA wheat-free diet (WFD) represents the elective treatment for Non-celiac Wheat Sensitivity (NCWS) patients. Preliminary reports have shown a possible better tolerability of ancient grains in these subjects. The aim of this observat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b2a00d4ddfe1485abf6545eb2829da10