Zobrazeno 1 - 10
of 1 456
pro vyhledávání: '"volatile composition"'
Autor:
Yaşar Mert Biçici, Yeşim Elmacı
Publikováno v:
Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology, Vol 12, Iss 10, Pp 1841-1848 (2024)
In table olive production it is necessary to remove oleuropein by brine or dry salting method because it gives bitterness. However, some olive varieties such as Throuba Thassos-Greece, Djemali-Tunisia can be consumed without any de-bittering process.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3b5a6d22669c4fdbb5e778a36e4ced0b
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-22 (2024)
Abstract Fenugreeks (Trigonella L. spp.), are well-known herbs belonging to the family Fabaceae, whose fresh and dried leaves have nutritional and medicinal value. In the present study, the content of phytochemical traits (essential oil, diosgenin, t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7231428ae3ef4beb8fd11894abd27a95
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Paula Silva
Publikováno v:
Beverages, Vol 10, Iss 3, p 49 (2024)
This review aims to create a communication tool for low-alcohol and nonalcoholic wine production, catering to scientists, educators, students, and wine producers in the field. With health concerns regarding alcohol consumption, the need for informati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/73ef347c862440efaff425fe5dfd4b63
Autor:
Maria Merlino, Concetta Condurso, Fabrizio Cincotta, Luca Nalbone, Graziella Ziino, Antonella Verzera
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 13, Iss 6, p 718 (2024)
This study explored, for the first time, the chemical composition and in vitro antioxidant and antibacterial activities of a caper leaf essential oil (EO) emulsion for possible food applications as a natural preservative. The EO was extracted by hydr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/780e85490b1547dc8c4526ea2b7f81c0
Autor:
A.R. Amala Dev, Joseph Sonia Mol
Publikováno v:
Results in Chemistry, Vol 7, Iss , Pp 101460- (2024)
Leaf volatile oil compositions of five Citrus species viz., Citrus aurantifolia, Citrus limon, Citrus maxima, Citrus medica and Citrus medica * Citrus limon were examined in this study by Gas Chromatography-Flame Ionisation Detector (GC-FID) and Gas
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0cddc248dd504aabbab3eaa5f9b2b1c2
Autor:
Lesly L. Torres-Díaz, Rebeca Murillo-Peña, Miquel Iribarren, Itziar Sáenz de Urturi, Sandra Marín-San Román, Miriam González-Lázaro, Eva P. Pérez-Álvarez, Teresa Garde-Cerdán
Publikováno v:
Beverages, Vol 10, Iss 2, p 26 (2024)
Non-Saccharomyces yeasts, particularly Metschnikowia pulcherrima, are considered alternatives to SO2 in winemaking, combating specific microorganisms. The sensory profile of the wine is contingent upon the type of yeast, the fermentation conditions,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/43eca74c12474f648670cb14d300024a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.