Zobrazeno 1 - 10
of 212
pro vyhledávání: '"viskozitet"'
Publikováno v:
Journal of Mining & Metallurgy. Section B: Metallurgy. 2021, Vol. 57 Issue 1, p31-40. 10p.
Publikováno v:
Dairy / Mljekarstvo. Apr-Jun2011, Vol. 61 Issue 2, p135-144. 10p.
Publikováno v:
Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka
Volume 61
Issue 2
Volume 61
Issue 2
In this research new experimental data for the pressure dependence of the viscosity of β-lactoglobulin solution are presented. The experimental investigation is based on in-situ viscometric measurement technique which provides an observation of the
Autor:
Mamula, Petar
Reološka svojstva prehrambenih proizvoda pripadaju čimbenicima koji najviše utječu na prihvačanje tih proizvoda od strane proizvođača.Viskozitet je jedno od reoloških svojstava koja stručnjacima najčešće služe pri određivanju kakvoće t
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::0e5cef7c8eb04363d5a6fcb38e9eef21
https://www.bib.irb.hr/225702
https://www.bib.irb.hr/225702
Cilj ovog rada bio je utvrditi promjene viskoziteta tekućeg jogurta (n=10) proizvođača A (3, 2 % mliječne masti) i proizvođača B (2, 8 % mliječne masti) do vremena održivosti od 21 dan. Suha tvar, bezmasna suha tvar, titracijska kiselost (°S
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::66f9093d65823c7fbf71851f986cc6b3
https://www.bib.irb.hr/283264
https://www.bib.irb.hr/283264
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Agricultural Sciences (Belgrade), Vol 47, Iss 2, Pp 189-204 (2002)
Journal of Agricultural Sciences (Belgrade)
Journal of Agricultural Sciences (Belgrade)
Skim milk powder reconstituted to 8.44% TS, 9.65% TS and 10.84% TS respectively was used for investigation. Untreated milk and milk heat treated at 85ºC/20 min and 90ºC/10 min, respectively, were used for the investigation. Milk was inoculated with
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Viskoznost svih fermentiranih mlijeka pa tako i jogurta, kompleksan je reološki parametar kvalitete koji predstavlja osnovu za optimizaciju tehnološkog procesa, procesnu kontrolu i potrošačku prihvatljivost proizvoda. Usprkos značenju koje visko
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::0fe3efe32a9fc98bdd2fc63755e64246
https://www.bib.irb.hr/334613
https://www.bib.irb.hr/334613
Reološka svojstva kapljevina, posebice viskoznost i temperaturne promjene viskoznosti se poboljšavaju dodatkom određenih polimera i u malim koncentracijama. Zato su pogodni samo polimeri s velikim termodinamičkim volumenom u otopinama, kojima se
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::67db68c8f8e4342e837cec2c4a99aeae
https://www.bib.irb.hr/91200
https://www.bib.irb.hr/91200