Zobrazeno 1 - 10
of 111
pro vyhledávání: '"virgin oil"'
Autor:
Fataneh Hashempour-Baltork, Parastou Farshi, Adel Mirza Alizadeh, Sevda Eskandarzadeh, Solmaz Abedinzadeh, Sodeif Azadmard-Damirchi, Mohammadali Torbati
Publikováno v:
Advanced Pharmaceutical Bulletin, Vol 13, Iss 3, Pp 461-468 (2023)
Neurodegenerative diseases are comprise a prominent class of neurological diseases. Generally, neurodegenerative diseases cannot be cured, and the available treatments can only regulate the symptoms or delay the disease progression. Among the several
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ffd7306efe524a8aa2153022141ec5bb
Autor:
Federico Barrino, Harrison De La Rosa-Ramírez, Chiara Schiraldi, Juan López-Martínez, María Dolores Samper
Publikováno v:
Polymers, Vol 15, Iss 5, p 1212 (2023)
Sea and environmental pollution due to microplastics are global problems that in recent years have attracted particular interest in the scientific community. The increase in the world population and the consequent consumerism of non-reusable material
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e9bd38e648eb4990a03ae7896f494b9d
Autor:
Giorgio Grillo, Luisa Boffa, Emanuela Calcio Gaudino, Arianna Binello, Duarte Rego, Marcos Pereira, Melchor Martínez, Giancarlo Cravotto
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 21, p 3419 (2022)
The aim of the present study is to develop a new industrial process for the continuous-flow extraction of virgin olive oil (VOO) using the non-thermal ultrasound (US) and pulsed electric field (PEF) treatments. These technologies have been tested bot
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6672ff63e1944573a2031be971e95a01
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jessica Ruzzolini, Silvia Peppicelli, Elena Andreucci, Francesca Bianchini, Arianna Scardigli, Annalisa Romani, Giancarlo la Marca, Chiara Nediani, Lido Calorini
Publikováno v:
Nutrients, Vol 10, Iss 12, p 1950 (2018)
Oleuropein (Ole), a secoiridoid glucoside present in Olea europaea leaves, gained scientific interest thanks to its several biological properties, including the anticancer one. We verified whether Ole might potentiate the cytotoxicity of conventional
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/15830047cd794e59ba93262ed5f0cc68
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Petra Beatriz Navas H
Publikováno v:
Archivos Latinoamericanos de Nutrición, Vol 59, Iss 2, Pp 214-219 (2009)
Se determinó la composición química del aceite virgen obtenido por presión mecánica de semillas de uva de las variedades Syrah, Tintorera y de una mezcla de las variedades Syrah-Tempranillo-Merlot. Métodos analíticos oficiales fueron empleados
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3bf3504053a547ea9918626d128ab429
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 65, Iss 2, Pp e028-e028 (2014)
Olive (Olea europaea subsp. europaea var. europaea) is one of the first domesticated and cultivated trees that is widely distributed in the Mediterranean regions. The Anthracnose, caused by the two complex fungal species Colletotrichum acutatum and C
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f755aad56f53479a96c832806ead9fec
Autor:
M. Koreňovská, O. Poláčeková
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 18, Iss 2, Pp 61-65 (2000)
Trace elements content Cd, As, Hg, Pb, Ni, Cr, Fe, Cu, Zn, Co and Mn in the single steps of virgin sunflower oil production were studied. It was determined that mercury is cumulated in sunflower kernel and passes into oil. Chromium is concentrated in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0aa51a79068446ebbc0816ed7dcbeb0d