Zobrazeno 1 - 10
of 63
pro vyhledávání: '"vine balance"'
Publikováno v:
OENO One, Vol 57, Iss 4 (2023)
Northern conditions are challenging for grape and wine producers. To cope with these challenges, the use of early ripening interspecific hybrid Vitis sp., such as Seyval blanc and Vandal-Cliche, is often preferred to traditional V. vinifera. However,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5832a7a486d448d7ab567170daf20f66
Autor:
Paul T. M. Epee, Olaf Schelezki, Michael C. T. Trought, Armin Werner, Rainer W. Hofmann, Peter Almond, Stuart Charters, Amber Parker
Publikováno v:
OENO One, Vol 56, Iss 4 (2022)
In established vineyards, node number retention at winter pruning is the first step to achieving and maintaining vine balance. Balanced vines exhibit timely and quasi-uniform 100 percent budburst. To understand how vine capacity and balance are expre
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/36380378eada4250bce82331e46a1211
Publikováno v:
OENO One, Vol 56, Iss 1 (2022)
Bunch thinning is a widespread management practice in vineyards and it has been reported to improve grape and wine quality depending on the timing and intensity of its application. This study assessed whether bunch thinning could affect vine performa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/19ebf03a0d414b0bb0d62584adc6844d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Joshua VanderWeide, Rachele Falchi, Alberto Calderan, Enrico Peterlunger, Urska Vrhovsek, Paolo Sivilotti, Paolo Sabbatini
Publikováno v:
Journal of Agricultural and Food Chemistry. 70:10429-10442
Autor:
Stefano Poni, Matteo Gatti, Sergio Tombesi, Cecilia Squeri, Paolo Sabbatini, Nieves Lavado Rodas, Tommaso Frioni
Publikováno v:
Agronomy, Vol 10, Iss 6, p 799 (2020)
A novel bud-forcing technique aimed at obtaining two crops (primary and forced) within the same season was tested on potted Pinot noir grapevines. Removing young, vegetative organs from primary shoots trimmed to six nodes in early summer allows dorma
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1cd8d30d78e7445799c2aaefd61b174e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Fermentation, Vol 4, Iss 3, p 60 (2018)
A two-year study was performed to evaluate the effects of the timing of cluster thinning on Pinot noir grapes and wines in the central coast of California. Vines were thinned to one cluster per shoot at three selected time-points during the growing s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/85293f6d30564b728fba7e99b5b844e2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.