Zobrazeno 1 - 10
of 138
pro vyhledávání: '"viable but non-culturable (VBNC)"'
Autor:
Muhammad Atif Nisar, Kirstin E. Ross, Melissa H. Brown, Richard Bentham, Giles Best, Nicholas S. Eyre, Sophie C. Leterme, Harriet Whiley
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 11, Pp e32334- (2024)
Legionella is the causative agent of Legionnaires’ disease, and its prevalence in potable water is a significant public health issue. Water stagnation within buildings increases the risk of Legionella. However, there are limited studies investigati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cab7c74ac1554649b5a8a2685b9069ba
Autor:
Stuart Cantlay, Nicole L. Garrison, Rachelle Patterson, Kassey Wagner, Zoei Kirk, Jun Fan, Donald A. Primerano, Mara L. G. Sullivan, Jonathan M. Franks, Donna B. Stolz, Joseph Horzempa
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 15 (2024)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0244a6a9ef224e1984f9b3132d3369ca
Autor:
Stuart Cantlay, Nicole L. Garrison, Rachelle Patterson, Kassey Wagner, Zoei Kirk, Jun Fan, Donald A. Primerano, Mara L. G. Sullivan, Jonathan M. Franks, Donna B. Stolz, Joseph Horzempa
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 15 (2024)
Francisella tularensis is a gram-negative, intracellular pathogen which can cause serious, potentially fatal, illness in humans. Species of F. tularensis are found across the Northern Hemisphere and can infect a broad range of host species, including
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bc0fd2189f7e40de8ea3313e807d8039
Autor:
Qiuhua Bao, Xuebo Ma, Xiaoyu Bo, Jing Pang, Lixia Dai, Huiying Wang, Yongfu Chen, Lai-Yu Kwok
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 14 (2023)
BackgroundSome bacteria enter the viable but non-culturable (VBNC) state to survive harsh environmental conditions and external stresses. This alters cell physiology and has implications for the food industry as some bacteria, such as lactobacilli, u
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e17dbe65b64d40feb940881b86b89443
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 11, Iss 10, p 2492 (2023)
Campylobacteriosis cases in humans are of global concern, with high prevalence rates in the poultry reservoir considered the most important source of infection. Research findings show Campylobacters’ ability to enter a viable but non-culturable (VB
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6d247010d39c4d77898c7ced9fdf9c7e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 12 (2021)
Salmonella enterica is a typical foodborne pathogen with multiple toxic effects, including invasiveness, endotoxins, and enterotoxins. Viable but nonculturable (VBNC) is a type of dormant form preserving the vitality of microorganisms, but it cannot
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/62d90cdf70d347a99e86e763ec8e4f40