Zobrazeno 1 - 7
of 7
pro vyhledávání: '"vegetable tannage"'
Autor:
Cristina Carsote, Elena Badea
Publikováno v:
Heritage Science, Vol 7, Iss 1, Pp 1-13 (2019)
Abstract The aim of this study was to advance the current understanding on the mechanism of deterioration of historical vegetable tanned leathers and establish new criteria for quantifying their deterioration using micro differential scanning calorim
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aeb13235a95f4b5faea8cc74c0383046
Publikováno v:
Annals of the University of Oradea: Fascicle of Textiles, Leatherwork, Vol XX, Iss 1, Pp 131-136 (2019)
At present, about 90% of global leather is tanned with basic chromium salts, but public and authorities concern on the chromium toxicity forces tanneries to produce chrome-less or chrome-free leather. Lately, the old craft of vegetable tanning, which
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6e4a5a4d8af04857b9031fc97830bafc
Autor:
Elena Badea, Cristina Carsote
Publikováno v:
Heritage Science, Vol 7, Iss 1, Pp 1-13 (2019)
The aim of this study was to advance the current understanding on the mechanism of deterioration of historical vegetable tanned leathers and establish new criteria for quantifying their deterioration using micro differential scanning calorimetry (mic
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Perrin, Cedric
The tanning industry is presented today, by its own enterprises but also in the media, as a champion of sustainable development through the come back of the vegetable method, abandoned since the early twentieth century. The argument is problematic in
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______645::25eb3c08b0fe7b6a0f8f62373b382c4f
https://mpra.ub.uni-muenchen.de/35167/1/MPRA_paper_35167.pdf
https://mpra.ub.uni-muenchen.de/35167/1/MPRA_paper_35167.pdf
Conference
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.