Zobrazeno 1 - 10
of 161
pro vyhledávání: '"unconventional food"'
Autor:
Yen Yen Sally Rahayu, Wawan Sujarwo, Arifin Surya Dwipa Irsyam, Angga Dwiartama, Dian Rosleine
Publikováno v:
Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, Vol 20, Iss 1, Pp 1-23 (2024)
Abstract Background As one of the world’s biodiversity hotspots, Indonesia contains over 25,000 plant species, including unconventional food plants (UFPs). These plants are integral to the dietary practices of rural communities, providing essential
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/258da92984524e7fac3483c6122a92a8
Autor:
Edson Pontes, Vanessa Viera, Gezaildo Silva, Manoel da Silva Neto, Bianca Mendes, Anna Tome, Renata Almeida, Newton C. Santos, Rennan de Gusmão, Hugo Lisboa, Thaisa Gusmão
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 23, p 3942 (2024)
The present study aimed to evaluate the effects of incorporating different concentrations (1% and 2%) of Malvaviscus arboreus flower (FE) and leaf (LE) extracts as functional ingredients in goat milk yogurt. This study analyzed the impact of these fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c699e7c511f240699edeae5ae3d2ae01
Autor:
Fábio Fernandes de Araújo, David de Paulo Farias, Iramaia Angélica Neri-Numa, Glaucia Maria Pastore, Alexandra Christine Helena Frankland Sawaya
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 20, p 3319 (2024)
This study evaluated the influence of gastrointestinal digestion on the bioaccessibility and antidiabetic potential of xique-xique (Pilosocereus gounellei) and mandacaru (Cereus jamacaru) fruits. After digestion, the content of total phenolics and fl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2d271cea78934888ba8ae39ba3035fc0
Publikováno v:
Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, Vol 19, Iss 1, Pp 1-12 (2023)
Abstract Ethnobiological investigations have focused on identifying factors that interfere with the criteria adopted for selection of plants, especially medicinal plants, by different populations, confirming the theory that plant selection is not ran
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/27ef8a5b67d64e85970abe1fb2a775f1
Autor:
Andressa de Oliveira Silva, Deiviane de Souza Barral, Isabelle Caroline Bailosa do Rosário, Lucas da Silva Santos, Rafaelle Fazzi Gomes
Publikováno v:
Pesquisa Agropecuária Tropical, Vol 53, p e77257 (2023)
The jambu (Acmella oleracea) production can be influenced by the growing season and light available for metabolic processes. This study aimed to assess the agronomic and physiological performance of two jambu varieties, under different shading levels
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/05d69ea6e0354ac78ab9f324c1c9c007
Autor:
Thiago Henrique Annibale Vendramini, Henrique Tobaro Macedo, Andressa Rodrigues Amaral, Rafael Vessecchi Amorim Zafalon, Adrielly Aparecida do Carmo, Cinthia Gonçalves Lenz Cesar, Pedro Henrique Marchi, Júlio Cesar de Carvalho Balieiro, Marcio Antonio Brunetto
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 5, p 679 (2024)
In the context of the rising prevalence of obesity among pets, this study aimed to assess the economic aspects of weight reduction protocols for dogs and cats, considering the lack of information and the varying costs of commercial and homemade diets
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6bf353af68e14f5ba88f741138e02820
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.