Zobrazeno 1 - 10
of 70
pro vyhledávání: '"ultrasonic modification"'
Autor:
Fangjian LUO, Fengqin LU, Dajing LI, Cunshan ZHOU, Liying NIU, Lei FENG, Yayuan XU, Zhongyuan ZHANG
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 45, Iss 19, Pp 49-57 (2024)
This study involved the ultrasonic modification of water-soluble pectin, chelator-soluble pectin, and sodium carbonate-soluble pectin in blueberries using different ultrasonic treatments (688, 1376, 2063 W/cm2, 10, 20, 30 min). The research explored
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/410cfd5bdc9240a9b4196ec2e0110f53
Autor:
Jinrong Xiao, Xin Chen, Jingsi Zhang, Yifan Wang, Lei Zhong, Qiping Zhan, Qiuhui Hu, Liyan Zhao
Publikováno v:
Food Science and Human Wellness, Vol 12, Iss 6, Pp 2451-2459 (2023)
Flammulina velutipes (F. velutipes) polysaccharides were modified by ultrasound at the rated power of 150 W and 900 W. The monosaccharide composition, ultraviolet-visible, and Fourier transform infrared spectral characteristics of F. velutipes polysa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/336485ed1d8345e9a1b046da376e8b9b
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 44, Iss 10, Pp 219-227 (2023)
The optimized conditions of ultrasound-assisted enzyme modification and the effects of modification on the emulsification properties of Chlorella protein were investigated in this paper. The ultrasonic time, ultrasonic power, enzyme addition and enzy
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e229340720c946728c1692931fb628e4
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 5, p 738 (2024)
Gelation, as an important functional property of soy protein isolate (SPI), can be improved by some green technologies in food manufacturing, including ultrasound, ultrahigh pressure and microwave treatments. This work investigated the effect of an a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c3767766099c4c078c62b924691877e0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Olha Popovych, Ivan Budzulyak, Volodymyr Kotsyubynsky, Volodymyra Boychuk, Roman Ilnytskyi, Mariia Khemii, Nataliia Ivanichok, Yevhenii Lezun
Publikováno v:
Фізика і хімія твердого тіла, Vol 23, Iss 2, Pp 341-346 (2022)
The paper presents the results of studies of the crystal structure, surface morphology and electrical properties of nickel molybdate obtained by hydrothermal method and modified by ultrasound. The influence of the duration of ultrasonic dispersion on
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7b258bf188b94ea8bda97faa8129037f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 13, p 2620 (2023)
The effects of ultrasonic treatment on the structure and physicochemical properties of pea starch were investigated in this study. The results showed that ultrasonic treatment increased the hydrolysis rate and particle size of pea starch. In the proc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4b1fa5b89874b5e8d0eb1f66707139d
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 85, Iss , Pp 105969- (2022)
The denaturation and lower solubility of commercial potato proteins generally limited their industrial application. Effects of high-intensity ultrasound (HIU) (200, 400, and 600 W) and treatment time (10, 20, and 30 min) on the physicochemical and fu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a2d215ad8fce474e940d4772e8083d18