Zobrazeno 1 - 10
of 38
pro vyhledávání: '"ultrasonic drying"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andrey V. Shalunov, Vladimir N. Khmelev, Sergey A. Terentiev, Viktor A. Nesterov, Roman N. Golykh
Publikováno v:
Техника и технология пищевых производств, Vol 51, Iss 2, Pp 363-373 (2021)
Introduction. Dehydration of heat-sensitive and easily oxidized food products require particular temperatures. Exposure to ultrasonic vibrations is an alternative dehydration method that presupposes moderate thermal treatment. The research objective
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bf225b62cd184164b1319ca80c731bcf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 73, Iss , Pp 105510- (2021)
Drying is one of the most prevalent methods to reduce water activity and preserve foods. However, it is also the most energy-intensive food processing unit operation. Although a number of drying methods have been proposed and tested for the purpose o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/95c12a67ff284b9e88ec5a2976924126
Autor:
Dupuis, Eric Donald
Energy efficient appliances and devices are becoming increasingly necessary as emissions from electricity production continue to increase the severity of global warming. Many of such appliances have not been substantially redesigned since their creat
Externí odkaz:
http://hdl.handle.net/10919/99280
Autor:
Khmelev V.N., Shalunov A.V., Golykh R.N., Nesterov V.A., Dorovskikh R.S., Skiba E.A., Shavyrkina N.A.
Publikováno v:
Техника и технология пищевых производств, Vol 39, Iss 4, Pp 116-123 (2015)
High demand for dry fermented milk products determines the relevance of the modernization of drying methods. The existing designs of spray dryers having the highest efficiency are not suitable for drying of fermented milk products because of strict l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/827c873e3bcd4a4e8ea0cf07538b3190
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 73, Iss, Pp 105510-(2021)
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 73, Iss, Pp 105510-(2021)
Highlights • US-CD significantly improved antioxidant capacity and total phenolic content of dried apples. • US-CD reduced drying time by nearly 45% compared to traditional hot air drying (HAD). • US-CD reserved the micro-structure of the dried
В статье показаны исследования процесса сушки веществ под воздействием высокоинтенсивных ультразвуковых колебаний. В ней описываются
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::1645c085fdf45ac533e8366333bd23c3