Zobrazeno 1 - 10
of 280
pro vyhledávání: '"turmeric powder"'
Autor:
Sathis Kumar Dinakaran, Y. Nitesh, U.L.S.Tulasi Kothapalli, K. Manaswi, R. Alekhya, Harani Avasarala
Publikováno v:
Green Analytical Chemistry, Vol 9, Iss , Pp 100114- (2024)
The literature review uncovers the quantitative analysis of atropine sulfate using either direct determination methods or chemical derivatization techniques. However, in order to innovate upon traditional analytical approaches, an alternative method
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e37a7965c0044f2380e277f05eab25e7
Autor:
Mirela Lučan Čolić, Martina Antunović, Jasmina Lukinac, Jurislav Babić, Antun Jozinović, Bojan Matijević, Tihana Nikolić, Marko Jukić
Publikováno v:
Mljekarstvo, Vol 74, Iss 1, Pp 45-63 (2024)
The effect of turmeric powder and a mix of turmeric powder and black pepper on the physicochemical properties of ice cream samples was examined. Enriched ice creams were manufactured by adding turmeric powder at levels of 0.5 %, 1.0 % and 2.0 %, with
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4cee41cae5b4e0ba5211cd04dbf099b
Publikováno v:
Indonesian Journal of Chemical Analysis, Vol 7, Iss 1 (2024)
Turmeric powder (Curcuma longa L.) is often used for food coloring and flavoring. The high demand for turmeric powder has led to adulteration, one of which is metanil yellow. This study aims to detect metanil yellow dye in turmeric powder using Infra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9c471a2d66414a8f80d62b21d63d2f5a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
T. A. Sunmola, C. D. Tuleun
Publikováno v:
Journal of Veterinary and Animal Sciences, Vol 54, Iss 1, Pp 79-85 (2023)
This study was conducted to investigate the performance response of Arbor Acres plus strain of broiler chickens fed turmeric treated diets. A total of 120 day old broiler chicks were allocated to four dietary treatments, with three replicates, having
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3f6fa01c65b342b8adad0991489fa28a
Publikováno v:
مجلة الأنبار للعلوم الزراعية, Vol 20, Iss 2, Pp 471-484 (2022)
Completely randomized design were used as the quails were distributed to four feed treatments randomly (45 birds/ treatment) with three replications (15 birds/ replicate). Treatments were: basal diet without additives (control), basal diet with 5g/kg
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/61f33cc4911247278877765b1f2870b7
Autor:
Neenu Amminikutty, Veronica Spalenza, Watanya Jarriyawattanachaikul, Paola Badino, Maria Teresa Capucchio, Elena Colombino, Achille Schiavone, Donato Greco, Vito D’Ascanio, Giuseppina Avantaggiato, Sihem Dabbou, Carlo Nebbia, Flavia Girolami
Publikováno v:
Toxins, Vol 15, Iss 12, p 687 (2023)
The most frequent adverse effects of AFB1 in chicken are low performance, the depression of the immune system, and a reduced quality of both eggs and meat, leading to economic losses. Since oxidative stress plays a major role in AFB1 toxicity, natura
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6a0ed8f885f24f4cbb317c06bed5af27
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.