Zobrazeno 1 - 10
of 70
pro vyhledávání: '"turmeric essential oil"'
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 8, Iss , Pp 100668- (2024)
The application of turmeric essential oil (TEO), a natural effective antibacterial agent, in food preservation is limited due to high volatility and low stability. This study aimed to improve its stability and release behavior by synthesizing TEO/hyd
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e496c164c8494dca9519442cc7da8e47
Publikováno v:
Jurnal Pijar MIPA (Pengkajian Ilmu dan Pengajaran Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam), Vol 18, Iss 1, Pp 84-92 (2023)
This study aimed to determine the characterization of essential oils in turmeric leaves and rhizomes using Chromatography-Mass Spectrophotometry (GC-MS). In this study, essential oils were obtained by steam distillation on the leaves and rhizomes of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/271087023aac49eb914fff94c2249b80
Publikováno v:
Indian Journal of Animal Sciences, Vol 93, Iss 5 (2023)
This experiment aimed to study the effect of dietary thyme and turmeric essential oils supplementation on growth performance, nutrient utilization and economics of Japanese quails. For this purpose, a total of 180 six-day-old Japanese quail chicks we
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/17ee933a7a1a4eceac53a5006911f50d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nguyen Huu Tung, Nataliya M. Murashova
Publikováno v:
Materials Proceedings, Vol 14, Iss 1, p 66 (2023)
It was shown that to obtain reverse microemulsions in lecithin–oleic acid–vaseline oil–vegetable oil–essential oil–water systems, oil from the tropical plant gac (Momordica cochinchinensis) and turmeric essential oil (Curcuma longa) can be
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c312a36008a046699d5c95a4e35aa4d3
Autor:
Nouran M. Fahmy, Shaimaa Fayez, Abdullahi Ibrahim Uba, Mohammad Ali Shariati, Abdullah S. M. Aljohani, Ibrahim M. El-Ashmawy, Gaber El-Saber Batiha, Omayma A. Eldahshan, Abdel Nasser Singab, Gokhan Zengin
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 9, p 1785 (2023)
Species belonging to the Zingiberaceae family are of high nutritional, industrial, and medicinal values. In this study, we investigated the effect of processing steps (fresh vs. dried milled rhizomes) and extraction methodologies (hydrodistillation v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/75a2a7af62c346578a00e941de88d8ba
Publikováno v:
Journal of Food and Pharmaceutical Sciences, Pp 225-239 (2020)
Turmeric essential oil is known to have antioxidant activity. Various in vitro antioxidant activity assays has been carried out. Related to this research, it tries to examine the antioxidant potential of turmeric essential oil and see the composition
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/995d6560617d4d1081e5793a7a2043f7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.