Zobrazeno 1 - 10
of 1 234
pro vyhledávání: '"trans fat"'
Autor:
Ika Priyanti, Doonyapong Wongsawaeng, Grittima Kongprawes, Kanokwan Ngaosuwan, Worapon Kiatkittipong, Peter Hosemann, Phachirarat Sola, Suttichai Assabumrungrat
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-19 (2024)
Abstract The quest for better nutritious foods has encouraged novel scientific investigations to find trans-fat reduction methods. This research proposes an innovative approach for the production of healthier trans-fat-free margarine from palm oil by
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/937395cdccae42b59412be0119438c71
Autor:
Sneha Sarwar, Nazma Shaheen, Md. Musharraf Ashraf, Nisarga Bahar, Fahmida Akter, Md Mokbul Hossain, Malay Kanti Mridha, Mohammad Abu Monsur Kajal, Sk. Shahriar Bin Rasul, Rudaba Khondker, Ashek Mahfuz, Mduduzi NN Mbuya, Abu Ahmed Shamim
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 4, Iss , Pp 100611- (2024)
The study aimed to determine the trans-fat content in branded and unbranded soybean oil (SBO) and palm oil (PO) in nationally representative samples of Bangladesh. To our knowledge, this is the first comprehensive study reporting the Trans fatty acid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f980c8e536614887ab227aed20bee75c
REVIEW OF THE COLLECTIVE MONOGRAPH'ANALYSIS OF RISKS ASSOCIATED WITH FOODIN THE REPUBLIC OF MOLDOVA'
Autor:
RUDIC, Valeriu, ARÎCU, Aculina
Publikováno v:
Journal of Social Sciences, Vol 6, Iss 4, Pp 141-144 (2023)
The collective monograph "Analysis of the risks associated with food in the Republic of Moldova" was carried out within the project 20.80009.5107.09 "Improving the quality and safety of food through biotechnology and food engineering" within the Stat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8ccfb82d5b194af1a0c386ee9d1e6a89
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Public Health Nutrition, Vol 26, Pp 315-322 (2023)
Abstract Objective: To examine the labelling status of trans-fat of pre-packaged foods sold in Hong Kong. Design: Data from 19 027 items in the 2019 FoodSwitch Hong Kong database were used. Ingredient lists were screened to identify specific (e.g.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e899e875ab8b4ae7880e3b99523e22bd
Publikováno v:
Indian Journal of Community Medicine, Vol 47, Iss 1, Pp 107-110 (2022)
Introduction: Processed and preserved food items are the major source of dietary trans fat. Despite various legal provision, public awareness toward trans fats are limited. Objective: To examine the awareness of participants about various aspects of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f7dd2198e99e4abbb3b12d99e9d07a74
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Indian Journal of Public Health, Vol 65, Iss 1, Pp 71-75 (2021)
Global momentum is growing for the total elimination of industrially produced trans fats from the food systems as they are known to have deleterious health effects on various body functions particularly the cardiovascular health. Many developed natio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6669050af904473b8a7753766b2c2dcf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.