Zobrazeno 1 - 10
of 95
pro vyhledávání: '"total polyphenols content"'
Autor:
Anuj Niroula, Aya Sayed Ali, Ahmad Rabbani, Jennifer Osamede Airouyuwa, Sajid Maqsood, Akmal Nazir
Publikováno v:
Cogent Food & Agriculture, Vol 10, Iss 1 (2024)
Enhanced extraction of bioactive components is crucial for valorizing by-products. This study optimized bioactive extraction using a green pH-shift process (pH 1–11), and explored extraction temperature (20–60 °C), solute content (5–25%), and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a840973e292c48f98a5d52312a6b04a3
Autor:
Alina Ruja, Antoanela Cozma, Bogdan Cozma, Nicolae Marinel Horablaga, Cosmin Dinulescu, Ersilia Alexa, Ciprian Buzna, Ileana Cocan, Adina Berbecea, Sylvestre Dossa, Gabriel Mindru-Heghedus, Georgeta Pop, Ilinca Merima Imbrea
Publikováno v:
Agronomy, Vol 14, Iss 7, p 1438 (2024)
The purpose of this paper is to evaluate from a nutritional, phytochemical, and rheological point of view different varieties/lines of oats cultivated in Romania. In this sense, the proximate composition (proteins, lipids, mineral substances, starch,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3aa948f721b6471eb8b3c694ec2a09b0
Autor:
Thanh Thi Hong Nguyen, Tham Thi Hong Nguyen, Thang Dinh Tran, Duy Xuan Le, Luyen Dinh Nguyen, Luyen Thi Thuy Bui, Chinh Thuy Nguyen
Publikováno v:
Pharmaceutical Sciences Asia, Vol 50, Iss 1, Pp 41-50 (2023)
Fallopia multiflora (Thunb.) Haraldson (abbreviated as F. multiflora), belonging to Polygonaceae family, has long been used in traditional medicine. Polyphenols, main compounds in F. multiflora roots, have high antioxidant, anti-inflammatory, anti-ag
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d118117e7b224e6ea829a58a85199fa5
Autor:
Stanisław Kalisz, Natalia Polak, Grażyna Cacak-Pietrzak, Andrzej Cendrowski, Bartosz Kruszewski
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 13, Iss 24, p 12999 (2023)
The blue honeysuckle berry is a fruit known as a rich source of many bioactive substances with proven health-promoting effects. Due to its sour taste with a noticeable hint of bitterness, fruits of this plant are rarely consumed and the consumer pref
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c3c8fd5f577b4f8d95b76c8af45271e3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Bohari Yusuf, Selvi Jumiatul Astati, Mirhansyah Ardana, Herman Herman, Arsyik Ibrahim, Laode Rijai, Firzan Nainu, Islamudin Ahmad
Publikováno v:
Indonesian Journal of Chemistry, Vol 21, Iss 4, Pp 797-805 (2021)
Application of natural deep eutectic solvent (NADES) citric acid-glucose-based microwave-assisted extraction (MAE) method for total polyphenol content (TPC) enriches the use of Eleutherine bulbosa (Mill.) bulb more widely and commercially. Therefore,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0c1bf266337546efbab828da25a3fb22
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 13, Iss 1, Pp 490-496 (2019)
The aim of this study was clarifying the relation between genetic diversity of edible honeysuckle (Lonicera kamtschatica) and the major group of biologically active substances as total polyphenols content (TPC) including antioxidant activity (AO). Fr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f4ce20a989cd4b9498d2118a53bde5ad
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules, Vol 26, Iss 23, p 7320 (2021)
In this study, sustainable technology microwave-assisted extraction (MAE) in association with green solvents was applied to recover phenolic compounds from spent coffee grounds (SCGs). A design of experiments (DOE) was used for process optimization.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/900ac3e25398453696da36c326082d2f