Zobrazeno 1 - 10
of 527
pro vyhledávání: '"tocols"'
Autor:
Joana Ferreira, Karolina Tkacz, Igor Piotr Turkiewicz, Isabel Santos, Mariana Camoesas e Silva, Ana Lima, Isabel Sousa
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 13, Iss 7, p 784 (2024)
The fruit juice industry generates a significant amount of waste, with a strong impact on the environment and the economy. Therefore, researchers have been focusing on the characterization of resources considered as food waste. This work provides inf
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9e956a580e2b498f94432404be2a3f6c
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 6, p 1360 (2024)
Nigella sativa L. (black cumin) is one of the most investigated medicinal plants in recent years. Volatile compounds like thymoquinone and unsaponifiable lipid compounds are crucial functional components of this oil. Unfortunately, the composition of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e797cbbdc7c74ed7b27dad59056c6aa1
Autor:
Alessandra Fratianni, Donatella Albanese, Giuseppe Ianiri, Caroline Vitone, Francesca Malvano, Pasquale Avino, Gianfranco Panfili
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 3, p 472 (2024)
Notwithstanding the increased interest in wild edible plants, little is known on how some domestic thermal processes can affect their content. The aim of this study was to investigate the amounts of minerals, B1 and B2 vitamins, tocols, and carotenoi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a001a46c71444ae4b4762f735929dcbc
Autor:
Hrvoje Šarčević, Miroslav Bukan, Vlatko Galić, Antun Jambrović, Kristina Kljak, Ivica Buhiniček, Ivan Pejić, Goran Kiš, Domagoj Šimić
Publikováno v:
Agronomy, Vol 14, Iss 2, p 269 (2024)
Maize is considered a promising candidate for biofortification through breeding, given its widespread cultivation and significance as a food crop. This cost-effective and sustainable approach could be used to increase the content of different tocol c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6e53a893376a4c48b2dd84b6691fabf3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 13, Iss 23, p 12829 (2023)
In recent years, there was an increase in the commercial offer of vegetable oils from unconventional sources, such as fruit, vegetable, and herb seeds. The paper presents a synthesis of available scientific information on 27 oils obtained from the se
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cfdddefab0fa414488087cc48691d764
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Veronika Gunjević, Dora Zurak, Darko Grbeša, Goran Kiš, Tatjana Međimurec, Vasil Pirgozliev, Kristina Kljak
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 13, p 5015 (2023)
Despite the high proportion of maize grain in animal diets, the contribution made by maize phytochemicals is neglected. Tocols and their contribution to the vitamin E content of animal diets are one example, exacerbated by sparse information on the t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ad6cc50f6a084a298ae0e39d6b4ec50b