Zobrazeno 1 - 10
of 109
pro vyhledávání: '"tiger nuts"'
Autor:
Zhijun Lv, Wanzhang Wang, Dekun Yang, Xun He, Zhe Qu, Wenzhuo Jing, Yong Mei, Huinan Huang, Baohao Su, Yangfan Zhuang
Publikováno v:
Agriculture, Vol 14, Iss 10, p 1673 (2024)
Aiming at the problems of low efficiency and poor cleaning quality in the cleaning process of harvested tiger nuts (Cyperus esculentus) with lots of soil and fibrous roots on the surface to meet the demand for mechanized harvesting of tiger nuts in t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/86d6eef94eb84be6a905e1d70ed01d4a
Publikováno v:
Agronomy, Vol 14, Iss 7, p 1485 (2024)
This study aimed to enhance the efficiency of tiger nut combine harvesters by reducing impurity and loss rates during processing. Scholars focused on analyzing the composition and suspension speed of the bean mixture, leading to the development of a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f04a71454b045118c90867543bce225
Autor:
E. Keskin Uslu, E. Yılmaz
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 75, Iss 1 (2024)
In this study, tiger nut oils produced by cold pressing were characterized by means of physicochemical, compositional, and sensory analyses. The major fatty acids were oleic (70.4%), palmitic (13.3%), and linoleic (11.9%) acids. The main sterols were
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71d8c19d93d941cabb43ba3ef4e01a25
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 19, Iss , Pp 100776- (2023)
This study aimed to extract tiger nut polysaccharides (TNPs) by the cellulase method which were graded using the DEAE-cellulose ion exchange method to obtain neutral (TNP-N) and acidic (TNP-A) polysaccharide classes. Analysis of the physical structur
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/963f888258ef4525b40a2c68a4dbad47
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Richard Osae, Maurice Tibiru Apaliya, Emmanuel Kwaw, Rosemond Serwaa Akoto, Ernest Bonah, Patrick Owusu-Ansah, Raphael N. Alolga
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 12, Iss , Pp 100584- (2023)
In this study, the quality and physicochemical properties as well as rehydration kinetics of dried tiger nuts were examined in relation to four different drying techniques. Tiger nuts were dried using the infrared dryer (ID), hot air dryer (HA-D), el
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6529ca0c136c42babdde33c7fc82c4b5
Autor:
Jacqueline Baaba Acquah, Joris Gerald Niilante Amissah, Nicole Sharon Affrifah, Tim J Wooster, Angelina Opoku Danquah
Publikováno v:
Future Foods, Vol 7, Iss , Pp 100229- (2023)
This study identified factors influencing consumer desirability for a concept beverage from tiger nut milk and cocoa pulp using qualitative focus groups with four demographic groups: mothers, young adults, adults, and middle-aged adults. Specifically
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cf512c1a73004f568240a30f44f31262
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.