Zobrazeno 1 - 10
of 61
pro vyhledávání: '"thymus spp"'
Autor:
Lachin mokhtarnejad, Mohsen Farzanehj
Publikováno v:
Advances in Horticultural Science, Vol 38, Iss 2 (2024)
The antifungal activity of essential oils of Thymus daenensis, Thymus vulgaris, Satureja hortensis and Satureja khuzistanica as well as their major compounds were studied against mold decays of orange fruit. According to GC-MS analysis, the major com
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2a92b59110d145f1bf649e519d8fd83c
Publikováno v:
Majallah-i ̒Ulum-i Bāghbānī, Vol 36, Iss 4, Pp 857-867 (2023)
Introduction The Genus Thymus is one of the most important genera of the Lamiaceae family. According to Jalas (1971), Thymus is divided into eight sections: Micantes, Mastichina, Piperella, Teucrioides, Pseudothymbra, Thymus, Hyphodromi, and Serpyllu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1f716a34d51d480fb130b110940e014f
Autor:
mostafa alamholo
Publikováno v:
Journal of Medical Microbiology and Infectious Diseases, Vol 8, Iss 4, Pp 148-154 (2020)
Introduction: Plant essential oils can be used as alternative agents for the treatment of antibiotic-resistant pathogenic bacteria. This study aimed to investigate the chemical composition, antibacterial, and antioxidant activity of Thymus eriocalyx
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ee66e6e4628d47d99ea0e3a014350e87
Publikováno v:
Journal of Biological Research (2022)
The aim of the study was to determine the phenolic and flavonoid content of essential oils (EOs), chloroform and ethanolic extracts of 12 Algerian Thymus species and evaluate their antioxidant and antifungal activities. EOs (1.73 ± 0.30–15.00 ± 1
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/571801008c18447cbc574233dd98e883
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
The use of herbal extracts can be considered as an alternative method to minimize the effects of synthetic chemical pesticide used to control plant pathogens on human and environmental health. The essential oils (EOs) obtained from Thymus pectinatus
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::b946d2ee12a936775a71326a57c3cb90
https://hdl.handle.net/20.500.12513/4344
https://hdl.handle.net/20.500.12513/4344
Autor:
Dubravko Jelić, Franz Bucar, Karmen Brajša, Sanda Vladimir-Knežević, Biljana Blažeković, Marija Kindl
Publikováno v:
European Food Research and Technology. 245:1951-1962
The polyphenolic composition and anti-inflammatory activity of selected Thymus species (T. longicaulis C. Presl, T. praecox Opiz subsp. polytrichus (A. Kerner Ex Borbas) Jalas, T. pulegioides L., T. serpyllum L. subsp. serpyllum and T. striatus Vahl)