Zobrazeno 1 - 10
of 16
pro vyhledávání: '"the salty lakes"'
Autor:
Pavel S. DMITRIYEV, Ivan A. FOMIN, Irina M. DMITRIYEVA, Zharas G. BERDENOV, Saltanat M. ISMAGULOVA, Nurlan K. SMAGULOV, Yerlan A. ABDRAKHMANOV
Publikováno v:
Geo Journal of Tourism and Geosites, Vol 49, Iss 3, Pp 866-874 (2023)
To consider the resource potential of bitter-salty sulfide lakes for the development of ecological and balneological tourism in the territory of the North Kazakhstan region of the Republic of Kazakhstan. Field studies, a sociological survey were co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb210ccdba5349b29fdd724a6cc687f2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Odesa National University Herald. Biology; Vol. 10 No. 5 (2005); 167-176
Вестник Одесского национального университета. Биология; Том 10 № 5 (2005); 167-176
Вісник Одеського національного університету. Біологія; Том 10 № 5 (2005); 167-176
Вестник Одесского национального университета. Биология; Том 10 № 5 (2005); 167-176
Вісник Одеського національного університету. Біологія; Том 10 № 5 (2005); 167-176
The sulfur-oxidizing bacteria were isolated from the water of the Kuyalnytskiy Liman and were characterized by 51 phenotypic properties. The cultures grew under NaCl in the range of 0-2.6 M. The cultures used organic and inorganic sulfur compounds’
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Aerul şi Apa: Componente ale Mediului, Vol 2013, Pp 255-260 (2013)
This study represents a continuation of the research and assessment of the resources of chlorosodium mineral waters on the territory of the Transylvanian Depression, especially regarding the emersion of salty springs, which are still not to be found
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2df48ea6453a473194bdfe24ecf136ed
Autor:
Gonzalo M Gajardo, John A Beardmore
Publikováno v:
Frontiers in Physiology, Vol 3 (2012)
The brine shrimp Artemia is a micro-crustacean, well adapted to the harsh conditions that severely hypersaline environments impose on survival and reproduction. Adaptation to these conditions has taken place at different functional levels or domains,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/04c09de8a5a042a7bfb8363eebe4a768
Publikováno v:
Digital.CSIC. Repositorio Institucional del CSIC
instname
instname
13 páginas, 6 figuras, 2 tablas
The brine shrimp Artemia (Crustacea) and a diversity of halophilic microorganisms coexist in natural brines, salterns and laboratory cultures; part of such environmental microbial diversity is represented in the
The brine shrimp Artemia (Crustacea) and a diversity of halophilic microorganisms coexist in natural brines, salterns and laboratory cultures; part of such environmental microbial diversity is represented in the
Autor:
John A. Beardmore, Gonzalo Gajardo
Publikováno v:
FRONTIERS IN PHYSIOLOGY
Artículos CONICYT
CONICYT Chile
instacron:CONICYT
Frontiers in Physiology
Frontiers in Physiology, Vol 3 (2012)
Artículos CONICYT
CONICYT Chile
instacron:CONICYT
Frontiers in Physiology
Frontiers in Physiology, Vol 3 (2012)
The brine shrimp Artemia is a micro-crustacean, well adapted to the harsh conditions that severely hypersaline environments impose on survival and reproduction. Adaptation to these conditions has taken place at different functional levels or domains,
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::06b77f07d33591c29395fb599bb6f7e3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.