Zobrazeno 1 - 10
of 31
pro vyhledávání: '"tchapalo"'
Autor:
Ollo Noé PALE, Prisca Justine EHUI
Publikováno v:
Pensées Genre, Penser Autrement, Vol 3, Iss 1, Pp 67-80 (2023)
Cet article présente l’une des stratégies endogènes développées par les femmes Lobis d’Agnibilékrou pour conserver et transmettre le savoir-faire tchapalo au sein de leur communauté. La production du tchapalo est une activité du secteur
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/69a722d5f9d0420f8d292446a2fc40dc
Autor:
Constant K. Attchelouwa, Florent K. N'guessan, Stephane Marcotte, Tiemele L.S. Amoikon, Melissa Charmel, Marcellin K. Djè
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 2, Iss , Pp 100088- (2020)
The study was carried out to analyse volatile compounds (VOCs) associated to sensory changes during the storage of traditional sorghum beer at ambient temperature and 4 °C. Tchapalo samples were collected and stored at ambient temperature (27–30
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ab5f5d5d636047f382a7dc4ef62e55c4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Constant K. Attchelouwa, Solange Aka-Gbézo, Florent K. N’guessan, Clémentine A. Kouakou, Marcellin K. Djè
Publikováno v:
Beverages, Vol 3, Iss 3, p 43 (2017)
In order to extend shelf life of traditional sorghum beers, it is of importance to evaluate their spoilage characteristics. Therefore, the microbiological, biochemical, and sensory changes of the Ivorian sorghum beer tchapalo during storage at ambien
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c394d2d8bbf44b68a6ae8cfb0da6d563
Autor:
Stéphane Marcotte, Constant K. Attchelouwa, Tiemele L.S. Amoikon, Florent K. N'guessan, Melissa Charmel, Marcellin Koffi Djè
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 2, Iss, Pp 100088-(2020)
The study was carried out to analyse volatile compounds (VOCs) associated to sensory changes during the storage of traditional sorghum beer at ambient temperature and 4 °C. Tchapalo samples were collected and stored at ambient temperature (27–30
Twenty-three lactic acid bacteria (LAB) previously isolated fromtchapaloprocess were evaluated as single starter cultures for traditional Ivoirian beverages production. These LAB were inoculated separately into sorghum wort and fermented at 30 °C fo
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::c80976aaaa55cb7afb0110ad48da8a3b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Agronomie Africaine; Vol 28, No 1 (2016); 33-46
No AbstractKeywords: Tchapalo process, traditional beverages, microbiological quality, safety, fermentations
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.