Zobrazeno 1 - 10
of 30
pro vyhledávání: '"taste genes"'
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-11 (2024)
Abstract While previous research has shown the potential links between taste perception pathways and brain-related conditions, the area involving Alzheimer’s disease remains incompletely understood. Taste perception involves neurotransmitter signal
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7b00f56a704a43d0831c18a48ffaba91
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Nutrients, Vol 11, Iss 7, p 1491 (2019)
Eriksson, L, Esberg, A, Haworth, S, Holgerson, P L & Johansson, I 2019, ' Allelic variation in taste genes is associated with taste and diet preferences and dental caries ', Nutrients, vol. 11, no. 7, 1491 . https://doi.org/10.3390/nu11071491, https://doi.org/10.3390/nu11071491
Nutrients
Volume 11
Issue 7
Eriksson, L, Esberg, A, Haworth, S, Holgerson, P L & Johansson, I 2019, ' Allelic variation in taste genes is associated with taste and diet preferences and dental caries ', Nutrients, vol. 11, no. 7, 1491 . https://doi.org/10.3390/nu11071491, https://doi.org/10.3390/nu11071491
Nutrients
Volume 11
Issue 7
Taste and diet preferences are complex and influenced by both environmental and host traits while affecting both food selection and associated health outcomes. The present study genotyped 94 single nucleotide polymorphisms (SNPs) in previously report
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lorenzo Bevilacqua, Chiara Ottavia Navarra, Roberto Di Lenarda, Antonietta Robino, Nicola Pirastu, Paolo Gasparini, Roberta Situlin
The aim of the study was to assess the relationship between sweet taste genes and dental caries prevalence in a large sample of adults. In addition, the association between sweet liking and sugar intake with dental caries was investigated. Caries was
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::c320135d22b7779a4a33a28a051a024b
https://hdl.handle.net/11368/2851547
https://hdl.handle.net/11368/2851547
Food preferences are the main factor driving food intake and choice and there are good reasons to suspect some genetic influence on food acceptance. Although taste has been widely studied in regards of pure tastes such as bitter or sweet perception,
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::1f43874dd1d750c56681f127427aca97
https://hdl.handle.net/11368/2712283
https://hdl.handle.net/11368/2712283
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.