Zobrazeno 1 - 10
of 260
pro vyhledávání: '"tamarindus indica l"'
Publikováno v:
BMC Plant Biology, Vol 24, Iss 1, Pp 1-15 (2024)
Abstract Background Tamarind (Tamarindus indica L.) is a tree belonging to the Fabaceae family. This tree grows in subtropical and semi-arid tropical regions, and it is particularly common in India, Africa, and Southeast Asia. In this study, the morp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5adb8562349f4edf9d2867f9d6fc486f
Autor:
Yohanna Layssa dos Santos Melo, Ana Carolina Luchiari, Beatriz Silva Lopes, Maria Gabriela Ferreira Rocha Silva, Tatiana dos Santos Pais, João Eduardo Procópio Gama Cortez, Christina da Silva Camillo, Sérgio Adriane Bezerra de Moura, Juliana Kelly da Silva-Maia, Ana Heloneida de Araújo Morais
Publikováno v:
Toxicology Reports, Vol 13, Iss , Pp 101766- (2024)
The trypsin inhibitor isolated from tamarind seeds (TTI) is being investigated for potential applications in the treatment of noncommunicable diseases (NCD), such as hypertension, obesity, and diabetes. This study aimed to assess TTI embryotoxicity a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/718ff58ee6584204a58ced6623ac768e
Autor:
Shreeganesh Subraya Hegde, Shivakumar, Badekai Ramachandra Bhat, Praveen Mishra, Udayakumar Dalimba, Minhaz Uddin Ahmed, Gil Nonato Santos
Publikováno v:
Biosensors and Bioelectronics: X, Vol 20, Iss , Pp 100525- (2024)
Dengue fever, a mosquito-borne viral infection, poses a significant global health threat, and early diagnosis is crucial for effective disease management. The utilization of advanced materials in the design ensures an improved surface area, facilitat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fe226b8f187c4eb697c74683a20bf789
Publikováno v:
Textile & Leather Review, Vol 6, Pp 373-386 (2023)
Tannins are water-soluble polyphenols mostly found in vascular plants and are important raw materials in many industries like leather, pharmaceuticals, and food and beverages. Tannins protect the plant and help its growth. In this study, Tamarindus i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dc2fdcd63150424aad1daabafa5ec324
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ahmed H. A. Al-Jobouri
Publikováno v:
مجلة ديالى للعلوم الزراعية, Vol 12, Iss 1, Pp 14-23 (2020)
The object of this study was to prepare Edible films from Tamarind mucilage solutions 0.5,1,1.5% and plasticized with glycerol 50% (w/w) of the mucilage. An increase in the thickness of the films and the elongation percentage were observed with an in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9ca278b466424574ad0fad62041135c5
Publikováno v:
Journal of Fundamental and Applied Pharmaceutical Science, Vol 1, Iss 1, Pp 11-18 (2020)
Tamarindus indica L is a medicinal plant that has many benefits. One of the chemical compounds contained therein is the flavonoid quercetin type. The number of herbal products on the market makes the quality assurance of herbal products need to be do
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0a3a914430174848946d93c4eaf80f37
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.