Zobrazeno 1 - 10
of 44
pro vyhledávání: '"synthetic preservatives"'
Publikováno v:
International Journal of Food Contamination, Vol 9, Iss 1, Pp 1-9 (2022)
Abstract Today, a few hundred mycotoxins have been identified and the number is rising. Mycotoxin detoxification of food and feed has been a technically uphill task for the industry. In the twenty-first century, the public demand is healthy food with
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/83d50a6952ad42769a9df413cd9eee95
Autor:
Bernard Gitura Kimani, Miklós Takó, Csilla Veres, Judit Krisch, Tamás Papp, Erika Beáta Kerekes, Csaba Vágvölgyi
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 6, p 1338 (2023)
Natural compounds are a suitable alternative to synthetic food preservatives due to their natural origin and health-promoting properties. In the current study, phenolic–phenolic and phenolic–synthetic combinations were tested for their antibiofil
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f7c2cfa4dbef4356a6f77887e0f70aee
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 3, p 395 (2022)
Fungal growth and consequent mycotoxin release in food and feed threatens human health, which might even, in acute cases, lead to death. Control and prevention of foodborne poisoning is a major task of public health that will be faced in the 21st cen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4d2a3e43f7374c4dafc450aee5e7b2d4
Autor:
Shuaibu Abubakar
Every living organism needs food to survive. Foods have many nutrients like carbohydrates, fats, proteins, vitamins, or minerals etc. These nutrients are ingested and digested by an organism to produce energy which is required to stimulate growth and
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::bdcaafef99897828d3f1a266adb51c01
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Júlia Coswig Goldbeck, Gelson Perin, Lucielli Savegnago, Wladimir Padilha da Silva, Amanda de Souza da Motta, Raquel G. Jacob, Eder J. Lenardão, Francine N. Victoria
Publikováno v:
LWT - Food Science and Technology. 59:813-819
In order to investigate the use of semi-synthetic antimicrobial compounds, the objective of this study was to evaluate the 3-(p-chlorophenyl)thio citronellal, a novel compound that is derived from the essential oil of Cymbopogon citratus, against spo