Zobrazeno 1 - 10
of 64
pro vyhledávání: '"sweet taste preference"'
Autor:
Ji Hyun Bae, Hyunju Kang
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 21, p 3370 (2024)
Understanding the genetic basis of sweet taste preference is crucial for potential implications in diet-related health outcomes, such as obesity. This study identified genes and single nucleotide polymorphisms (SNPs) associated with sweet taste prefe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/76b42164f31a419c8ffd31826992c6fc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andrew Padalhin, Celine Abueva, So Young Park, Hyun Seok Ryu, Hayoung Lee, Jae Il Kim, Phil-Sang Chung, Seung Hoon Woo
Publikováno v:
PeerJ, Vol 10, p e14455 (2022)
Background Numerous studies have noted the effect of chorda tympani (CT) nerve transection on taste sensitivity yet very few have directly observed its effects on taste receptor and taste signaling protein expressions in the tongue tissue. Methods In
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1016ef09b35e40fe9dbd3efe9bace427
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Cara B. Ebbeling, Henry A. Feldman, Sarah K. Steltz, Nicolle L. Quinn, Lisa M. Robinson, David S. Ludwig
Publikováno v:
Journal of the American Heart Association: Cardiovascular and Cerebrovascular Disease, Vol 9, Iss 15 (2020)
Background A 2018 American Heart Association science advisory indicated that, pending further research, artificially sweetened beverages (ASBs) may be an appropriate initial replacement for sugar‐sweetened beverages (SSBs) during transition to unsw
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ce3576d2a1d14d4fbff9c1e26d11187d
Autor:
Rebeca Fernández-Carrión, Jose V. Sorlí, Oscar Coltell, Eva C. Pascual, Carolina Ortega-Azorín, Rocío Barragán, Ignacio M. Giménez-Alba, Andrea Alvarez-Sala, Montserrat Fitó, Jose M. Ordovas, Dolores Corella
Publikováno v:
Biomedicines, Vol 10, Iss 1, p 79 (2021)
Taste perception and its association with nutrition and related diseases (type 2 diabetes, obesity, metabolic syndrome, cardiovascular, etc.) are emerging fields of biomedicine. There is currently great interest in investigating the environmental and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5a33c3820b6f47a5a8a676e224650191
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Eri Tajiri, Eiichi Yoshimura, Yoichi Hatamoto, Hideki Shiratsuchi, Shigeho Tanaka, Seiya Shimoda
Publikováno v:
Behavioral Sciences, Vol 10, Iss 2, p 47 (2020)
This study aimed to examine the effect of acute sleep curtailment on sweet taste preference, appetite and food intake, and the correlation between food intake and sweet taste preference or active ghrelin using a randomized crossover design (5 h sleep
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d08f01a5d79c46bfa264075a829e1c75
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.