Zobrazeno 1 - 10
of 273
pro vyhledávání: '"swallowing difficulties"'
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
IntroductionTaste decline, including taste loss in older adults, leads to malnutrition and frailty. In a super-aging society, improving taste decline and maintaining taste sensation are crucial for the wellbeing of older adults. Hyposalivation freque
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8c78070fb07c4c39972bcc4fe6748f2d
Publikováno v:
BMC Pediatrics, Vol 24, Iss 1, Pp 1-16 (2024)
Abstract Background Malnutrition (undernutrition) in children with congenital disease (CHD) is a notable concern, with preoperative and persistent growth failure post-cardiac surgery contributing to poorer outcomes. Poor growth in children with CHD i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/de29abf62eec42bf96a90b01847ed494
Autor:
Marwa A. Malouh, Aida Sefidani Forough, Julie A. Y. Cichero, Esther T. L. Lau, Lisa M. Nissen, Kathryn J. Steadman
Publikováno v:
Aging Medicine, Vol 6, Iss 3, Pp 239-244 (2023)
Abstract Objective To explore the extent of use and perceived effectiveness of using a medication lubricant that is specifically designed to help people who struggle to swallow their solid medications whole. Method Health care workers of varying prof
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d092f3b6b40044dfbab51db49c89f9f6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Radhakrishnan C, Sefidani Forough A, Cichero JAY, Smyth HE, Raidhan A, Nissen LM, Steadman KJ
Publikováno v:
Patient Preference and Adherence, Vol Volume 15, Pp 29-40 (2021)
Chandramouli Radhakrishnan,1 Aida Sefidani Forough,2 Julie AY Cichero,1,2 Heather E Smyth,3 Aisha Raidhan,4 Lisa M Nissen,1,2 Kathryn J Steadman1,2 1 School of Pharmacy, The University of Queensland, Brisbane, Queensland, Australia; 2 School of Clini
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/94ea0071a50a407fbe6ccec385376cfd
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 4, p 882 (2023)
In this study, the application of high-pressure processing (HPP) for optimizing the texture of a cocoa dessert rich in casein and developed for people with dysphagia was investigated. Different treatments (250 MPa/15 min; 600 MPa/5 min) and protein c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3a214fe7e3b246c6aca341b9d9c6c655
Publikováno v:
Pharmaceutics, Vol 15, Iss 2, p 517 (2023)
Tablet crushing is a common practice used by patients and their carers, mainly to facilitate swallowing. Various tablet-crushing devices with different designs are currently available on the market. This study aimed to compare the usability of differ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a69ee1fa584348f09750e03544952bda