Zobrazeno 1 - 10
of 20
pro vyhledávání: '"sustainable protein sources"'
Publikováno v:
Journal of Marine Science and Engineering, Vol 12, Iss 5, p 815 (2024)
This study aimed to explore the effect of FM substitution by defatted Tenebrio molitor larvae meal (dTM) on the response of European seabass to an acute stress challenge. An FM-based diet was used as a control and two other isoproteic/isoenergetic di
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/764e225d878f49bb9e2cf23cd67a3e8a
Autor:
Ismael Hachero-Cruzado, Mónica B. Betancor, Antonio Jesús Coronel-Dominguez, Manuel Manchado, Francisco Javier Alarcón-López
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 4, p 595 (2024)
Tenebrio molitor (TM) is considered as one of the most promising protein sources for replacing fish meal in aquafeeds, among other things because it is rich in protein, a good source of micronutrients and has a low carbon footprint and land use. Howe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2c873e23274f4651b7bb5be74659232e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Naaman Francisco Nogueira Silva, Sérgio Henrique Silva, Daniel Baron, Isabelle Cristina Oliveira Neves, Federico Casanova
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 11, p 2092 (2023)
Pereskia aculeata Miller is an edible plant species belonging to the Cactaceae family. It has the potential to be used in the food and pharmaceutical industries due to its nutritional characteristics, bioactive compounds, and mucilage content. Peresk
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/20e895a071c743f4baf5f75181ec056f
Autor:
Amilcare Barca, Francesca Abramo, Sareh Nazerian, Francesca Coppola, Chiara Sangiacomo, Carlo Bibbiani, Rosario Licitra, Francesca Susini, Tiziano Verri, Baldassare Fronte
Publikováno v:
Fishes, Vol 8, Iss 3, p 127 (2023)
For improving aquafeed sustainability, insect meal is currently considered the most promising alternative to fishmeal. However, in this regard, more data are still necessary to avoid possible negative impacts on fish growth performance, metabolism, a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/04c2879fe466429798060e0fef51a68b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Queiroz, L S, Silva, N F N, de Carvalho, A F & Casanova, F 2023, ' Impact of emerging technologies on colloidal properties of insect proteins ', Current Opinion in Food Science, vol. 49, 100958 . https://doi.org/10.1016/j.cofs.2022.100958
Edible insects have emerged as promising protein sources with nutritional and functional advantages. There is a growing interest in implementing insect-based products as food ingredients in order to replace conventional animal-based foods and reduce
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::3948a0e97fc8eeea0140cef0ecbd4e76
https://orbit.dtu.dk/en/publications/f3988d5b-d591-4979-a703-996e5ce1067a
https://orbit.dtu.dk/en/publications/f3988d5b-d591-4979-a703-996e5ce1067a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.