Zobrazeno 1 - 10
of 217
pro vyhledávání: '"strong flavor Baijiu"'
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 45, Iss 9, Pp 314-321 (2024)
In the Chinese strong-flavor baijiu (CSFB) fermentation ecosystem, the caproic acid-anabolism of caproic acid-producing bacteria (CPBs) is very important for improving the fermentation quality of CSFB. Therefore, it is necessary to thoroughly underst
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/284d56e4ba634b1a93e536f7eb2ea199
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 44, Iss 12, Pp 164-171 (2023)
In order to explore the flavor characteristics of strong-flavor baijiu base liquor in different seasons and different distillation stages, their organic acids and volatile components were analyzed using high-performance liquid chromatography and head
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/33cd58ee3d174718aa4616f6d53dec60
Autor:
Weiwei Dong, Yulun Zeng, Jiyuan Ma, Kaiyun Cai, Tingting Guo, Guangxun Tan, Xiang Yu, Yuanliang Hu, Nan Peng, Shumiao Zhao
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 15, p 2409 (2024)
Yeasts are pivotal brewing microbes that are associated with the flavor and quality of Chinese baijiu, yet research on dominant yeasts in strong-flavor baijiu brewing remains limited. In this study, Saccharomyces cerevisiae, Pichia kudriavzevii, and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4511bf70c2d44b1f8193a8d9dbfe68d1
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 14 (2024)
Baijiu is one of the six primary distilled spirits in the world. It is produced through the solid-state fermentation of grains in the open environment, so high-quality Baijiu brewing largely depends on terrior. Environmental microbes are one of the m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c1f18285b7a2497da63932d6ce81f820
Publikováno v:
AMB Express, Vol 13, Iss 1, Pp 1-13 (2023)
Abstract Pit mud quality is a key parameter that impacts the quality of Chinese strong-flavor Baijiu production.This study was developed to explore spatial bacterial community distributions and the relationships between these distributions and the vo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9b3fdbfe2dea410fa8e460727dbfcc49
Autor:
Xianghui XU, Qiang CHANG, Wei SUN, Shanshan XU, Boyang XU, Dongdong MU, Xuefeng WU, Xingjiang LI
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 43, Iss 21, Pp 129-136 (2022)
Objective: The correlation degree between organic acids and microbial community structure of pit mud (PM) with different depths in new PM (3 years old) and old PM (30 years old) was analyzed in order to understand the aging and maturation rule of PM
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5ecf054f479f42a7b9be4ca9f515d1dd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.