Zobrazeno 1 - 10
of 138
pro vyhledávání: '"soybean peptide"'
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 44, Iss 7, Pp 359-366 (2023)
Objective: To study the sleep-improving effect of Ziziphi spinosae Semen Poria cocos powder and soybean peptide powder on insomnia model mice induced by p-chlorophenylalanine (PCPA). Methods: One hundred eighty SPF male BALB/c mice were purchased. Fi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8c8c691f0e71407b8016fac60b0d39e4
Autor:
Emerson Nolasco, Inga Krassovskaya, Kelvin Hong, Kali Hansen, Sophie Alvarez, Toshihiro Obata, Kaustav Majumder
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 109, Iss , Pp 105780- (2023)
Sprouting of soybeans can enhance the release of health-beneficial bioactive compounds, especially peptides, and metabolites, while gastrointestinal (GI) digestion alters their biotransformation and bioaccessibility. The present study aimed to evalua
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9e12761899f141709a29c97d19dead57
Publikováno v:
Food Science and Human Wellness, Vol 11, Iss 6, Pp 1565-1572 (2022)
Soy consumption has been associated with potential health benefits in reducing chronic diseases. These physiological functions have been attributed to soy proteins or more commonly to bioactive peptides. Thus, more studies are required to identify th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/692b07c773234d718cf688f9c5728603
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Guofu Yi, Xia Sang, Yuxia Zhu, Di Zhou, Shuibing Yang, Yue Huo, Yang Liu, Bushra Safdar, Xianyong Bu
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 7, p 3001 (2023)
Diabetes mellitus, a group of metabolic disorders characterized by persistent hyperglycemia, affects millions of people worldwide and is on the rise. Dietary proteins, from a wide range of food sources, are rich in bioactive peptides with anti-diabet
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b77b381407bf44ec933cea970f1b6f9e
Autor:
Jing Gan, Xiao Kong, Ziqun Xiao, Yuhang Chen, Mengdi Du, Yan Wang, Zhenhua Wang, Yongqiang Cheng, Bo Xu
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 20, p 3290 (2022)
Histidine (His) carries a unique heteroaromatic imidazole side chain and plays an irreplaceable role in peptides and proteins. With the current study, we aimed to determine the characteristics and functional activities of the bone density of soy pept
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9b95da46a69b4e719eddb93eeb62cbc3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Bruce Chi-Kang Tsai, Wei-Wen Kuo, Cecilia Hsuan Day, Dennis Jine-Yuan Hsieh, Chia-Hua Kuo, Jayasimharayalu Daddam, Ray-Jade Chen, V. Vijaya Padma, Guiqing Wang, Chih-Yang Huang
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 75, Iss , Pp 104255- (2020)
Hypertension triggers oxidative stress, causing dysfunction in organs, including the brain, heart, and kidney. In this study, we examined the potential renal benefit of the soybean bioactive peptide VHVV by in silico analysis and in spontaneously hyp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1e8b129fa40d46e59531c7b14aa03815