Zobrazeno 1 - 10
of 27
pro vyhledávání: '"sodium targets"'
Autor:
Eduardo Augusto Fernandes Nilson, Jonathan Pearson-Stuttard, Brendan Collins, Maria Guzman-Castillo, Simon Capewell, Martin O’Flaherty, Patrícia Constante Jaime, Chris Kypridemos
Publikováno v:
BMC Medicine, Vol 19, Iss 1, Pp 1-10 (2021)
Abstract Background Excessive sodium consumption is one of the leading dietary risk factors for non-communicable diseases, including cardiovascular disease (CVD), mediated by high blood pressure. Brazil has implemented voluntary sodium reduction targ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5f9052142b9c42bcb8474c652dadc1f7
Autor:
Felicia Cañete Villalba, Lorena Allemandi, Jaritza Vega-Solano, Bridve Sivakumar, Mayra Meza-Hernández, Mary R. L’Abbé, Guillermo Sequera Buzarquis, Madyson Weippert, Lorena Saavedra-Garcia, Karla Benavides-Aguilar, Adriana Blanco-Metzler, JoAnne Arcand, Luciana Castronuovo, Victoria Tiscornia, Rodrigo Burgos Larroza, Beatriz Franco-Arellano, Leila Guarnieri, Alyssa Schermel
Publikováno v:
Nutrients
Nutrients, Vol 13, Iss 4108, p 4108 (2021)
Volume 13
Issue 11
Nutrients, Vol 13, Iss 4108, p 4108 (2021)
Volume 13
Issue 11
In 2015, the Pan American Health Organization (PAHO) published sodium targets for packaged foods, which included two distinct levels: one “regional” and one “lower” target. Changes to the sodium content of the food supply in Latin American Co
Autor:
Patrícia Constante Jaime, Jonathan Pearson-Stuttard, Eduardo Augusto Fernandes Nilson, Simon Capewell, Brendan Collins, Chris Kypridemos, Martin O’Flaherty, Maria Guzman-Castillo
Publikováno v:
BMC MEDICINE
BMC Medicine
BMC Medicine, Vol 19, Iss 1, Pp 1-10 (2021)
BMC Medicine
BMC Medicine, Vol 19, Iss 1, Pp 1-10 (2021)
ObjectiveTo analyse the potential health and economic impact of the voluntary sodium reduction targets in Brazil, from 2013 to 2032.DesignModelling study. A microsimulation approach of a close-to-reality synthetic population (IMPACT NCD BR) was used
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Nutrients
Volume 11
Issue 9
Nutrients, Vol 11, Iss 9, p 2226 (2019)
Volume 11
Issue 9
Nutrients, Vol 11, Iss 9, p 2226 (2019)
High blood pressure is a leading cause of death in Costa Rica, with an estimated mortality rate of 30%. The average household sodium intake is two times higher than the World Health Organization recommendation. The consumption of processed foods is a
Autor:
Karla Benavides Aguilar, Adriana Blanco-Metzler, JoAnne Arcand, Branka Legetic, Mary R. L’Abbé
Publikováno v:
Nutrients
Volume 11
Issue 2
Nutrients, Vol 11, Iss 2, p 369 (2019)
Volume 11
Issue 2
Nutrients, Vol 11, Iss 2, p 369 (2019)
Population-wide sodium reduction is a cost-effective approach to address the adverse health effects associated with excess sodium consumption. Latin American and Caribbean (LAC) countries consume excess dietary sodium. Packaged foods are a major cont
Autor:
Simón Barquera, Claudia Nieto, Lizbeth Tolentino-Mayo, Edgar Denova-Gutiérrez, Catalina Medina, Eric Monterrubio-Flores
Publikováno v:
Nutrients
Nutrients, Vol 10, Iss 12, p 2008 (2018)
Volume 10
Issue 12
Nutrients, Vol 10, Iss 12, p 2008 (2018)
Volume 10
Issue 12
Background: Sodium intake is related to several adverse health outcomes, such as hypertension and cardiovascular diseases. Processed foods are major contributors to the population&rsquo
s sodium intake. The aim of the present study was to determ
s sodium intake. The aim of the present study was to determ
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.