Zobrazeno 1 - 10
of 173
pro vyhledávání: '"sodium dehydroacetate"'
Autor:
Mingjuan Mao, Lin Ma, Ning Jiang, Jinsheng Lin, Shaoxuan Qu, Huiping Li, Ping Xu, Di Liu, Lijuan Hou
Publikováno v:
PeerJ, Vol 12, p e18177 (2024)
Volvariella volvacea is a mushroom known for its high palatability and nutritional value. However, it is susceptible to spoilage thus making it challenging to preserve and keep fresh after harvest, resulting in constraints in long-distance transporta
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/64af6c3b052741fba79ca2849206704d
Publikováno v:
Poultry Science, Vol 103, Iss 7, Pp 103834- (2024)
ABSTRACT: Sodium dehydroacetate (DHA-Na) is a fungicidal preservative widely used in food and animal feed. DHA-Na can induce coagulation disorders in rats and poultry by inhibiting carboxylation of vitamin K-dependent proteins; it can also impair bon
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6938b4a5e2dc4bf2a5ba9977baad27fb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 43, Iss 8, Pp 141-147 (2022)
In this study, the spoilage fungi were isolated and identified from “Cuihong” plum, “Qingcui” plum, and “Yinhong” plum. Then the antifungal effect of ε-polylysine, natamycin, and sodium dehydroacetate on the isolated plum spoilage fungus
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/705798d654a24f669a0801059998f0a0
Publikováno v:
Poultry Science, Vol 102, Iss 3, Pp 102482- (2023)
ABSTRACT: Sodium dehydroacetate (S-DHA) is used widely as a preservative in several products, including poultry feed. The anticoagulation effect of 200 mg/kg S-DHA in rats has been reported to accompany a reduction in hepatic expression of vitamin K
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9c61d4fea2aa48789d2f220f418e7ecf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Zhongguo shipin weisheng zazhi, Vol 32, Iss 05, Pp 582-588 (2020)
The current study, using a systematic-literature-search approach, was intended to conduct hazard identification for dehydroacetic acid (DHA) and sodium dehydroacetate (DHA-S) which are currently used as food additives in China. DHA and DHA-S belong t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ac4a1f0d66574b7a899c631acf34348b
Autor:
Xue GENG, Xiaopeng ZHANG, Yongning LI, Qiannan ZHANG, Haibo LIU, Wenming CUI, Hui YANG, Zhou YU, Xudong JIA
Publikováno v:
Zhongguo shipin weisheng zazhi, Vol 32, Iss 02, Pp 118-123 (2020)
Objective To study the genotoxicity of sodium dehydroacetate (Na-DHA). Methods Five strains of Salmonella Typhimurium (TA97a, TA98, TA100, TA102 and TA1535) were used with the presence and absence of S9 in bacterial reverse mutation test. Bacteria we
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bbe9a06c315446ee8912583befec13ad
Publikováno v:
Frontiers in Pharmacology, Vol 12 (2021)
Sodium dehydroacetate (Na-DHA), a fungicide used in food, feed, cosmetics, and medicine, has been found to cause coagulation aberration accompanied by the inhibition of vitamin K epoxide reductase (VKOR) in the liver in rats. VKOR complex 1 (VKORC1)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0a9b9e6948ee472f94c1b203f3fbdefd