Zobrazeno 1 - 10
of 38
pro vyhledávání: '"shortbread cookies"'
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol 74, Iss 2, Pp 147-161 (2024)
Apple processing into juice generates vast amounts of a by-product, namely fruit pomace, which poses a serious problem for the processing industry. At the same time, fruit pomace features a high health potential. The aim of the present study was to d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1db30aa63ba444ea97ade4a849a82087
Publikováno v:
Новые технологии, Vol 19, Iss 2, Pp 83-90 (2023)
The aim is to research and develop a recipe and technology for semi-finished shortbread pastry (frozen semi-finished product) for functional cookies with a low gluten content, with the possibility of long-term storage without loss of quality indicato
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f1dc8552dd4f411c850f8712a49c7d56
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 5, p 1938 (2024)
Mushrooms, due to their basic composition and the presence of numerous mycochemicals, can be used to improve various food matrices. The objective of this study was to determine the impact of replacing wheat flour (2%, 4%, 6% w/w) with mushroom lyophi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/24160761fdf84e4ea006b96a1a196757
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Aliona Ghendov-Mosanu, Natalia Netreba, Greta Balan, Daniela Cojocari, Olga Boestean, Viorica Bulgaru, Angela Gurev, Liliana Popescu, Olga Deseatnicova, Vladislav Resitca, Carmen Socaciu, Adela Pintea, Tamar Sanikidze, Rodica Sturza
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 21, p 3907 (2023)
The problem of food with functional ingredients, characterized by low energy intake and a variety of phytonutrients with biological activity, is one of the concerns of the population. The objectives of this study were to investigate the effect of pum
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/78915009273044118e418cebc03259fb
Publikováno v:
Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, Vol 127, Iss 2, Pp 30-37 (2021)
Given that the deficiency of dietary fiber in the human body can lead to various diseases, by solving this problem is to develop the production of medical and preventive flour confectionery. The article substantiates the recipe and defines the techno
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/481f1ed4985d47549a142bae5267f4b3
Autor:
Annelie Damerau, Sari A. Mustonen, Dorota Ogrodowska, Laura Varjotie, Waldemar Brandt, Oskar Laaksonen, Małgorzata Tańska, Kaisa M. Linderborg
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 11, p 3553 (2022)
Fortification of foods with fish oil rich in n–3 fatty acids improves the nutritional value, but creates challenges with flavor and oxidative stability, especially during storage. Pea, soy, and sunflower proteins were used in combination with whey
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71e68d6eef824930a7f0df3d3102be66
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.