Zobrazeno 1 - 10
of 70
pro vyhledávání: '"shark meat"'
Autor:
Divya Karnad, S. Narayani, Shruthi Kottillil, Sudha Kottillil, Trisha Gupta, Alissa Barnes, Andrew Dias, Y. Chaitanya Krishna
Publikováno v:
Conservation Science and Practice, Vol 6, Iss 1, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract Over one third of shark and ray (henceforth elasmobranch) species are threatened by global extinction. Overfishing, driven largely by human consumption of various products is a key threat to >95% of threatened elasmobranch species. The local
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7bf38771b11f4e758aa91c00f65bd3af
Publikováno v:
Indonesian Journal of Chemistry, Vol 23, Iss 3, Pp 823-830 (2023)
This study analyzed MeHg in a fast, simple, low-waste, and accurate by using ultra-high liquid chromatography coupled with inductively coupled plasma mass spectrometry. Simple preparation by liquid extraction with sonication at room temperature was e
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b23fe9b960064b70be4ec06a18af1463
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Conservation Science, Vol 3 (2022)
Peru has one of the major shark fisheries in the world. Moreover, shark meat consumption is popular and the main commercially exploited species are considered threatened. Recent studies have found high mislabeling rates and high concentrations of met
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4d4a0ea19b8495a97e0e1eadb90f233
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Laura Elizalde-Ramírez, Patricia Ramírez-Romero, Guadalupe Reyes-Victoria, Edson Missael Flores-García
Publikováno v:
Revista de Salud Ambiental, Vol 20, Iss 2 (2020)
Concern about the health risks due to the consumption of shark meat arose in two previous studies in which shark meat with high concentrations of methylmercury (MeHg) and fish meat with up to 60 % substitution with shark meat were documented. In this
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a86f0fcf9f4a42e9a5b36885fabc4510
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Annals of Occupational and Environmental Medicine, Vol 29, Iss 1, Pp 1-7 (2017)
Abstract Background Shark meat is used as sacrificial food in Gyeongsangbuk-do, and is a major source of dietary mercury. This study aimed to evaluate the effects of shark meat intake or the ritual of Jesa on blood mercury levels within workers livin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2a8982f11c9e4e6a979dc72774c6824f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 9, Iss 9, p 1194 (2020)
Given that the global shark meat market is poised to grow in future years, the aim of this study was to use DNA sequencing of the cytochrome c oxidase I (COI) and NADH dehydrogenase subunit 2 (NADH2) mitochondrial genes to examine the market of shark
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d9ea6fd32519428ca0fa0101109aa665