Zobrazeno 1 - 10
of 1 039
pro vyhledávání: '"sensorial analysis"'
Autor:
Alice Argentero, Soline Caillé, Floriano Joaquim Engenheiro, Bénédicte Fontez, Peggy Rigou, Laetitia Mouls
Publikováno v:
OENO One, Vol 58, Iss 3 (2024)
Aromatic and polyphenolic compounds play an important role in the quality of red wines, contributing not only to flavour, but also to colour, astringency and bitterness. To explore the influence of climate and oenological practices on the chemical an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/56bdef33122d4ddf8f8e8ece0a8b5745
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 10, Iss 9, p 929 (2024)
An urgent challenge posed by climate change in warm grapevine-growing areas is accelerated ripening, which leads to rapid sugar accumulation while phenolics and aroma traits lag behind. Techniques that enable selectively delaying the sugar accumulati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/87c394422ed84c4e8cf2ea9da8a3fb11
Autor:
Noussaiba Belmadani, Wafa Kassous, Kawtar Keddar, Lamia Amtout, Djahira Hamed, Zohra Douma-Bouthiba, Vlad Costache, Philippe Gérard, Hasnia Ziar
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 16, p 2541 (2024)
This study presents for the first time functional cookies for diabetics made with 100% organic Cyperus esculentus L. flour, either plain or enhanced with 5% polyfloral honey syrup containing the probiotic strain Lacticaseibacillus rhamnosus SL42. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/05b49cc0dbbd494387035aaed92a3d9a
Autor:
Jorge Alberto Jose-Salazar, Christian Bryan Ballinas-Cesatti, Diana Maylet Hernández-Martínez, Eliseo Cristiani-Urbina, Guiomar Melgar-Lalanne, Liliana Morales-Barrera
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 12, p 1948 (2024)
There is a growing market for craft beverages with unique flavors. This study aimed to obtain a palate-pleasing mead derived from Pichia kudriavzevii 4A as a monoculture. Different culture media were evaluated to compare the fermentation kinetics and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6603cb3977fe492292a8c24138eca760
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 6, p 951 (2024)
The aim of this study was to develop a plant-based fermented beverage from discarded bread flour and to analyze its characteristics as a novel functional product. Eight cereal-based probiotic beverages were produced by inoculating discarded bread flo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/eb5bbfc568e544e98b6c14fe59605148
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dias, Maiara Fonseca, Guimarães, Angélica Sousa, Benevenuto Júnior, Augusto Aloísio, Silva, Vanessa Riani Olmi, Fontes, Paulo Rogério, Ramos, Alcinéia de Lemos Souza, Ramos, Eduardo Mendes
Publikováno v:
British Food Journal, 2021, Vol. 124, Issue 1, pp. 50-60.
Externí odkaz:
http://www.emeraldinsight.com/doi/10.1108/BFJ-02-2021-0119
Autor:
Manuela Merayo, Dario Pighin, Sebastián Cunzolo, Mariela Veggetti, Trinidad Soteras, Verónica Chamorro, Adriana Pazos, Gabriela Grigioni
Publikováno v:
Agriculture, Vol 13, Iss 10, p 1977 (2023)
Distiller grains (DG), which are the by-product from the bioethanol industry, represent an interesting alternative as animal feedstock. To our knowledge, little information is available on the inclusion of DG on the quality of meat from pasture-fed h
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/774e4181ce7b4b15a71afc4e40759014