Zobrazeno 1 - 10
of 99
pro vyhledávání: '"seawater transfer"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jie Wang, Alexander Jaramillo-Torres, Yanxian Li, Øyvind Jakobsen Brevik, Jan Vidar Jakobsen, Trond M. Kortner, Åshild Krogdahl
Publikováno v:
Frontiers in Marine Science, Vol 9 (2022)
Atlantic salmon (Salmo salar L.) undergo great alterations in physiology and gut microbiota composition throughout their life stages. This study assessed gut health and microbiota in out-of-season smolts before and after seawater transfer and modulat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/744d711b2ea44e869a49873602ab03a6
Publikováno v:
Frontiers in Genetics, Vol 12 (2021)
High mortality during grow out in the sea is a challenge for farmed Atlantic salmon production in Norway and globally, which is partly attributed to suboptimal smolt quality. In this study, two groups of pre-smolts were put on a standard light smolti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f7efac2cc2a845b8b1f6c89f420eb9ac
Autor:
María F. Morales-Rivera, Diego Valenzuela-Miranda, Gustavo Nuñez-Acuña, Bárbara P. Benavente, Cristian Gallardo-Escárate, Valentina Valenzuela-Muñoz
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 11, Iss 1, p 76 (2022)
The host’s physiological history and environment determine the microbiome structure. In that sense, the strategy used for the salmon transfer to seawater after parr-smolt transformation may influence the Atlantic salmon’s intestinal microbiota. T
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb3af9f054a742d5929b94d2e6b94b9c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Alexander Jaramillo-Torres, Mark D. Rawling, Ana Rodiles, Heidi E. Mikalsen, Lill-Heidi Johansen, John Tinsley, Torunn Forberg, Elisabeth Aasum, Mathieu Castex, Daniel Lee Merrifield
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 10 (2019)
The aim of this study was to assess the effect of the transfer from freshwater to seawater on the distal intestinal bacterial communities of Atlantic salmon (Salmo salar L.) and to evaluate the effect of dietary inclusion of Pediococcus acidilactici
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f12e02b533624b6db0106cf157b85c37
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
José Fernando Magalhães Gonçalves, Stela Carraça, Alfredo Damasceno-Oliveira, Córalia Vicente, Paulo Martins da Costa, Manuel Lopes-Lima, Rodrigo Otávio de Almeida Ozório
Publikováno v:
Scientia Agricola, Vol 70, Iss 1, Pp 12-20 (2013)
The freshwater phase of Atlantic salmon Salmo salar L vary between one and eight years. The reduction of the freshwater phase is desirable to reduce freshwater usage, human resources and to increase year round availability of pan-sized salmon. Three
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/18b21d1e2b7f40a783d1e85817b086d6