Zobrazeno 1 - 10
of 118
pro vyhledávání: '"rpla"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Marija Ratkova Manovska, Mirko Prodanov, Ljupcho Angelovski, Dean Jankuloski, Pavle Sekulovski
Publikováno v:
Macedonian Veterinary Review, Vol 44, Iss 1, Pp 71-77 (2021)
Staphylococcus aureus is an important foodborne pathogen due to toxin-related virulence, invasiveness and antibiotic resistance. The ability of S. aureus strains to produce one or more staphylococcal enterotoxins (SEs) in food has been associated wit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/52f4bebfca4749ecadac0def549943d0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Pavle Sekulovski, Mirko Prodanov, Dean Jankuloski, Marija Ratkova Manovska, Ljupcho Angelovski
Publikováno v:
Macedonian Veterinary Review, Vol 44, Iss 1, Pp 71-77 (2021)
Staphylococcus aureus is an important foodborne pathogen due to toxin-related virulence, invasiveness and antibiotic resistance. The ability of S. aureus strains to produce one or more staphylococcal enterotoxins (SEs) in food has been associated wit
Autor:
FRANCINE FERNANDES DA SILVA, Tereza Oliveira, Maria de Lourdes Ribeiro de Souza da Cunha, Nathalia B. Teixeira, Fábio Martins Campos
Publikováno v:
Brazilian Archives of Biology and Technology, Volume: 65, Article number: e22200564, Published: 27 JUN 2022
Brazilian Archives of Biology and Technology v.65 2022
Brazilian Archives of Biology and Technology
Instituto de Tecnologia do Paraná (Tecpar)
instacron:TECPAR
Brazilian Archives of Biology and Technology v.65 2022
Brazilian Archives of Biology and Technology
Instituto de Tecnologia do Paraná (Tecpar)
instacron:TECPAR
Ingesting food contaminated by pathogens and/or their toxins can cause foodborne illness. In this sense, this study investigated the occurrence of enterotoxigenic S. aureus in frozen cheese bread dough and assessed the production and thermosensitivit
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::30ddc928902c78f3e7dd31cb51b1da79
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132022000100510&lng=en&tlng=en
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132022000100510&lng=en&tlng=en
Epidemiological and scientific data show that Staphylococcus aureus is often found in raw milk cheeses. Certain strains of S. aureus produce enterotoxins during their growth in favorable conditions in food, which are causative agents of staphylococca
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::c63cc9ad2484f28eb6b5d2a7e38fd032
https://www.bib.irb.hr/1236163
https://www.bib.irb.hr/1236163
Publikováno v:
Italian Journal of Food Safety, Vol 1, Iss 4, Pp 91-95 (2012)
The aim of the present study was to investigate the prevalence of S. aureus in raw sheep milk cheese and to assess the enterotoxigenic profile of the isolated strains. N.16 raw milk sheep cheese, collected from 8 artisan dairies, were analyzed to det
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cdc666ebbb3b41c7b58c715b52b77175
Autor:
Elisabetta Di Giannatale, Vincenza Prencipe, Alfreda Tonelli, Cristina Marfoglia, Giacomo Migliorati
Publikováno v:
Veterinaria Italiana, Vol 47, Iss 2, Pp 155-164 (2011)
È stata condotta un’indagine per valutare la contaminazione da Staphylococcus aureus di alcune categorie di alimenti di origine animale. Dei 350 prodotti esaminati il 14,0% è risultato contaminato da S. aureus, con prevalenze variabili a seconda
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a7d06b1fa1c544c9b9835e599d22bd41