Zobrazeno 1 - 10
of 67
pro vyhledávání: '"ramson"'
Kniha
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Tvrtko Karlo Kovačević, Nikola Major, Marta Sivec, Dijana Horvat, Marina Krpan, Mirjana Hruškar, Dean Ban, Nina Išić, Smiljana Goreta Ban
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 11, p 2110 (2023)
Allium ursinum L. is a wild relative of garlic, and it is abundant in many antioxidant compounds. Sulfur compounds, primarily cysteine sulfoxides (CSOs), are converted through several reactions into various volatile molecules, which are considered th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/53a03f66b815498da215f7c84de947f5
Autor:
Zarema Amagova, Visita Matsadze, Zulfia Kavarnakaeva, Nadezhda Golubkina, Marina Antoshkina, Agnieszka Sękara, Alessio Tallarita, Gianluca Caruso
Publikováno v:
Plants, Vol 11, Iss 20, p 2778 (2022)
Despite the high value of ramson (Allium ursinum) in medicine and nutrition, it is not cultivated in open fields due to the need for shading as well as weeding during the early crop stages. Research was carried out in an open field with the aim to im
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d932212ce8274af08ed6a531e30fb74d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nemanja Stanisavljević, Svetlana Soković Bajić, Živko Jovanović, Ivana Matić, Maja Tolinački, Dušanka Popović, Nikola Popović, Amarela Terzić-Vidojević, Nataša Golić, Vladimir Beškoski, Jelena Samardžić
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 11 (2020)
In this study, for the first time, the comprehensive analysis of antiproliferative and antioxidant activities of ramson, followed by the analysis of its associated microbiota and health-promoting effects of lactic acid bacteria (LAB), was performed.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71e5f8cc8e464ad0b761224c7f10e266
Publikováno v:
Journal of Central European Agriculture, Vol 17, Iss 4, Pp 1119-1133 (2016)
The species of the genus Allium are very important crops for human health. They contain many health beneficial substances, such as polyphenols (especially flavonoids), sulphur compounds, vitamins, mineral substances and substances with antioxidant ac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/26fac4f3c3cb4f13a62e9f4f7ac429d4
Autor:
Lupinskaya S.M., Kuznetsova L.A.
Publikováno v:
Техника и технология пищевых производств, Vol 37, Iss 2, Pp 22-28 (2015)
The protein composition of wild plants is quite diverse. Some herb wild plants have rather high protein content and can serve as its additional source when developing combined products with balanced protein content. In this regard, the selection of w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/961aa135fcb74b07a148d456f70e9c06
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.