Zobrazeno 1 - 10
of 52
pro vyhledávání: '"primary taste"'
Autor:
Hengyang Wang, Dongcheng Lu, Li Liu, Han Gao, Rumeng Wu, Yueling Zhou, Qing Ai, You Wang, Guang Li
Publikováno v:
Sensors, Vol 21, Iss 21, p 6965 (2021)
A novel approach to quantitatively recognize the intensity of primary taste stimuli was explored based on surface electromyography (sEMG). We captured sEMG samples under stimuli of primary taste with different intensities and quantitatively recognize
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/321c7c9cab164464bec1a6f9f1f1b057
Autor:
Agnès eJACQUIN-PIQUES, Stéphanie eGAUDILLAT, Thomas eMOUILLOT, VIncent eGIGOT, Sophie eMEILLON, Corinne eLELOUP, Luc ePenicaud, Laurent eBrondel
Publikováno v:
Frontiers in Neuroscience, Vol 9 (2016)
Previous functional Magnetic Resonance Imaging studies evaluated the role of satiety on cortical taste area activity and highlighted decreased activation in the orbito-frontal cortex when food was eaten until satiation. The modulation of orbito-front
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/23b2d9a7e2494174ad96bd5c46bd3d86
Publikováno v:
Cahiers de Nutrition et de Diététique
Cahiers de Nutrition et de Diététique, Elsevier Masson, 2021, 56 (5), pp.280-291. ⟨10.1016/j.cnd.2021.09.002⟩
Cahiers de Nutrition et de Diététique, Elsevier Masson, 2021, 56 (5), pp.280-291. ⟨10.1016/j.cnd.2021.09.002⟩
International audience; Fat taste as a primary taste is a new concept which can affect feeding behavior. Free fatty acids could activate the gustatory afferent pathway as another primary taste (sweet, salt, bitter, sour, umami). Our team demonstrates
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::7a3fdb58557e98493185d01df34cefa3
https://hal.inrae.fr/hal-03426400
https://hal.inrae.fr/hal-03426400
Autor:
Han Gao, Rumeng Wu, Hengyang Wang, You Wang, Li Liu, Guang Li, Qing Ai, Dongcheng Lu, Yueling Zhou
Publikováno v:
Sensors
Volume 21
Issue 21
Sensors, Vol 21, Iss 6965, p 6965 (2021)
Sensors (Basel, Switzerland)
Volume 21
Issue 21
Sensors, Vol 21, Iss 6965, p 6965 (2021)
Sensors (Basel, Switzerland)
A novel approach to quantitatively recognize the intensity of primary taste stimuli was explored based on surface electromyography (sEMG). We captured sEMG samples under stimuli of primary taste with different intensities and quantitatively recognize
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food Quality and Preference 40 (2015) Part A
Food Quality and Preference, 40(Part A), 165-179
Food Quality and Preference, 40(Part A), 165-179
This article constitutes a state-of-the-art review of the literature on the effects of expectations on the sensory perception of food and drink by humans. In the ‘Introduction’, we summarize the theoretical models of expectations that have been p
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::49d493cf45a34126d8e8c45f66aec6f8
https://research.wur.nl/en/publications/sensory-expectations-based-on-product-extrinsic-food-cues-an-inte
https://research.wur.nl/en/publications/sensory-expectations-based-on-product-extrinsic-food-cues-an-inte
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Applied Animal Behaviour Science
Applied Animal Behaviour Science, Elsevier, 2010, 125 (3-4), pp.115-123. ⟨10.1016/j.applanim.2010.04.007⟩
Applied Animal Behaviour Science, Elsevier, 2010, 125 (3-4), pp.115-123. 〈10.1016/j.applanim.2010.04.007〉
Applied Animal Behaviour Science, Elsevier, 2010, 125 (3-4), pp.115-123. ⟨10.1016/j.applanim.2010.04.007⟩
Applied Animal Behaviour Science, Elsevier, 2010, 125 (3-4), pp.115-123. 〈10.1016/j.applanim.2010.04.007〉
International audience; Grazing herbivores use their senses to select their diet. As tastes could reveal certain plant properties, we investigated whether sheep use them as cues to anticipate post-ingestive consequences. We focused on umami and bitte
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::e0398fc5465bec78260e74c0446b3684
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01155438
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01155438
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.